Elicopter cu turiști prăbușit în Alpii elvețieni. Cel puțin trei persoane au murit

Un elicopter care transporta mai mulți turiști însoțiți de un ghid către un punct de plecare pentru schiori s-a prăbușit marți în Alpii elvețieni. Trei persoane au murit, iar trei au fost grav rănite, a anunțat poliția.

03 apr. 2024, 16:45
Elicopter cu turiști prăbușit în Alpii elvețieni. Cel puțin trei persoane au murit

Un elicopter s-a prăbușit în Alpi după ce a derapat din zona de aterizare din apropierea vârfului Petit Combin. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili motivul pentru care elicopterul utilitar ușor a derapat.

Elicopter prăbușit în Alpii elvețieni. Cel puțin trei persoane au murit și trei sunt grav rănite

Șapte elicoptere de salvare au fost trimise în zonă, care au ajutat la extragerea a două dintre persoanele aflate la bord și la transportul acestora la un spital din apropiere, se arată într-un comunicat al poliției. O altă persoană a fost salvată, dar alte trei au fost găsite moarte, informează ABC news

Citeste si 45 de morți după ce un autobuz s-a prăbușit de pe un pod în Africa de Sud. Un copil de 8 ani, singurul supraviețuitor

Poliția nu a dezvăluit, încă, identitatea victimelor și supraviețuitorilor. Ancheta este condusă de parchetul federal împreună cu poliția regională și națională a Elveției.

Traseul este unul popular, elicopterul decolând, de obicei, din Verbier și îndreptându-se peste vale într-un zbor scurt. Oamenii schiază apoi până la fundul văii și sunt preluați de un taxi local la sfârșitul zilei.

Trei accidente de elicopter de la începutul anului

Zilele trecute, salvatorii au găsit morți trei schiori surprinși de o avalanșă în stațiunea de schi Zermatt din Alpii Elvețieni.

Citeste si Avion militar rusesc, prăbuşit în Marea Neagră. Ar fi fost lovit din greşeală chiar de ruşi VIDEO

Acesta este al treilea accident de elicopter în Valais de la începutul anului 2024.