Avion militar rusesc, prăbuşit în Marea Neagră. Ar fi fost lovit din greşeală chiar de ruşi VIDEO

Un avion militar rusesc s-a prăbușit în apropierea Crimeei ocupate, conform declarațiilor șefului instalat de Rusia la Sevastopol, Mihail Razvozhayev şi publicate de Kiev Independent.

28 mart. 2024, 19:06
Avion militar rusesc, prăbuşit în Marea Neagră. Ar fi fost lovit din greşeală chiar de ruşi VIDEO
Avion militar rusesc, prăbuşit în Marea Neagră. Ar fi fost lovit din greşeală chiar de ruşi

Avion militar rusesc, prăbuşit în Marea Neagră. Conform lui Mihail Razvozhayev, pilotul a reușit să se ejecteze la timp și a fost recuperat de salvatorii de la Serviciul de Salvare din Sevastopol, la aproximativ 200 de metri de țărm. Acesta a precizat că pilotul nu a suferit răni și că nu au fost pagube materiale sau civile în urma prăbușirii. Cu toate acestea, nu s-a oferit o clarificare cu privire la cauza prăbușirii sau tipul aeronavei.

Citeşte şi: Zelenski a făcut un anunț important! Președintele Ucrainei avertizează toate țările. ”Chiar și mâine, rachetele pot zbura spre orice stat. Trebuie să ne pregătim”

Canalele Telegram rusești au difuzat imagini presupuse cu avionul în flăcări și în cădere deasupra peninsulei ocupate, precum și cu parașuta pilotului ejectat. Potrivit canalului Telegram al Crimeei Wind, avionul ar fi fost doborât din greșeală de către forțele rusești deasupra Sevastopolului, după ce decolase de la aerodromul militar Belbek.

Deși modelul exact al avionului nu este clar, imagini aparente arată un avion de luptă, identificat de unele canale ca fiind un Su-35 sau un Su-27.

Citeşte şi: Putin ameninţă direct România: „Dacă avioanele Ucrainei vor fi folosite de pe aerodromuri din ţări terţe, ele devin pentru noi ţinte legitime, oriunde s-ar afla”

Oficialii ucraineni nu au făcut niciun comentariu cu privire la aceste afirmații, care nu pot fi verificate în mod independent. Pierderi semnificative au fost raportate și în luna februarie și martie în rândul forțelor aeriene ale Rusiei, inclusiv pierderea unor avioane de luptă Su-34, Su-35 și un avion militar de spionaj rar A-50.