Elicopter prăbuşit în Cuba. Toţi pasagerii au murit

Cinci persoane au murit în Cuba, după ce un elicopter militar s-a prăbuşit între între provincia Holguin şi Guantanamo, în estul statului. Anunţul a fost făcut de Ministerul Forţelor Armate de la Havana.

30 ian. 2021, 10:35
Elicopter prăbuşit în Cuba. Toţi pasagerii au murit
foto: Twitter

Elicopter prăbuşit în Cuba. Aparatul de zbor „s-a prăbuşit pe un deal”, iar „cele cinci persoane aflate la bord au decedat”, au anunţat oficialii cubanezi, într-un comunicat.

Elicopter prăbuşit în Cuba. Primele explicaţii ale oficialilor de la Havana

„O comisie a Ministerului Forţelor Armate Revoluţionare desfăşoară o anchetă asupra cauzelor accidentului”, a precizat Ministerul Forţelor Armate de la Havana, conform Agerpres.

Citeşte şi: Microbuz cu 17 persoane, răsturnat după accident înfiorător în Bacău. Şase oameni au ajuns la spital

Ultimul accident grav petrecut în Cuba a avut loc la 18 mai 2018, când un avion Boeing 737-200 s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Havana. Nu mai puţin de 112 de persoane au murit, iar o singură pasageră a supravieţuit.

O anchetă a ajuns la concluzia că au fost erori în calcul greutăţii şi „centrării” aparatului, notează sursa citată.

De asemenea, opt militari cubanezi au murit în aprilie 2017 în accidentul unui avion de fabricaţie rusească în regiunea muntoasă Artemisa din vestul ţării.

Citeşte şi: Biu Marquetti, dezvăluiri surprinzătoare la Chefi la cuţite: „Viaţa e grea în Cuba. Am făcut armata, am învăţat să trag cu armele”