Elicopter prăbuşit, premierul s-a declarat şocat de tragedie

Un elicopter militar olandez s-a prăbuşit în Marea Caraibilor, în apropierea insulei Aruba, două dintre cele patru persoane aflate la bord decedând, a anunţat luni Ministerul Apărării olandez, citat de Reuters.

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 10:56
Elicopter prăbuşit, premierul s-a declarat şocat de tragedie

Şeful Forţelor armatei olandeze, Rob Bauer, a afirmat că deocamdată nu este clară cauza prăbuşirii elicopterului, care s-a produs duminică la 12,5 kilometri de coastele insulei olandeze, la încheierea unui zbor de patrulare.

În acest incident şi-au pierdut viaţa pilotul elicopterului, Christine Martens (34 de ani), şi coordonatorul tactic Erwin Warnies (33 de ani). Ceilalţi doi membri ai echipajului nu au suferit răni grave, a adăugat Bauer.

În aşteptarea finalizării anchetei, toate elicopterele olandeze NH90 vor fi ţinute la sol, până la noi dispoziţii. Până în prezent nu există o poziţie oficială din partea NHIndustries, producător de elicoptere cu baza în Aix-en-Provence (Franţa).

Premierul olandez Mark Rutte s-a declarat şocat de vestea privind această tragedie şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor.