Elisabeta Lipă a revenit în Guvern. Premierul PSD Marcel Ciolacu a semnat

Revenire spectaculoasă în Guvernul României. Elisabeta Lipă, cea mai mare sportivă olimpică din istoria țării, cu șase participări la Jocurile Olimpice, a fost numită președinte la Agenția Națională pentru Sport.
Alina Costache
20 iun. 2023, 21:17
Elisabeta Lipă a revenit în Guvern. Premierul PSD Marcel Ciolacu a semnat

Fosta mare sportivă a fost numită șefă la ANS, instituția din subordinea Ministerului Familiei, după desființarea Ministerului Sportului, cu rang de secretar de stat. Decizia publicată deja în Monitorul Oficial aparține premierului PSD Marcel Ciolacu.

Agenţia Naţională pentru Sport a fost înfiinţată prin OUG nr. 59/2023, adoptată în cadrul şedinţei din data de 15 iunie a Guvernului României. Actul normativ prevede, printre altele:

„Art. 2

(1) Se înfiinţează Agenţia Naţională pentru Sport, instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin reorganizarea prin transformare a Ministerului Sportului, care se desfiinţează.

(2) Agenţia Naţională pentru Sport preia de la Ministerul Sportului toate activităţile, posturile, personalul şi patrimoniul, în condiţiile legii.

(3) Agenţia Naţională pentru Sport este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinţi cu rang de subsecretar de stat, numiţi şi eliberaţi prin decizie a prim-ministrului.

(4) Atribuţiile, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Sport se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Art. 4.

(1) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoarea prezentei ordonanţe de urgenţă, ministerele/instituţiile nou-înfiinţate sau reorganizate potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă propun Guvernului spre adoptare proiectele actelor normative pentru reglementarea măsurilor privind organizarea şi funcţionarea lor.

(2) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a actelor normative care reglementează organizarea şi funcţionarea noilor ministere şi instituţii publice prevăzute la alin. (1) se încheie protocoalele de predare-preluare care cuprind prevederile bugetare, execuţia bugetară până la data preluării, structurile de personal preluate şi drepturile salariale aferente, precum şi celelalte drepturi şi obligaţii.

Predarea-preluarea patrimoniului se efectuează pe baza situaţiilor financiare întocmite potrivit art. 28 alin. (11) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Elisabeta Lipă, una dintre cele mai de succes sportive din istoria României

Considerată cea mai mare canotoare a lumii, Elisabeta Lipă este şi preşedintele Federaţiei Române de Canotaj. A mai ocupat funcția de Ministru al Sportului în Guvernul Cioloș. În 2020 a fost aleasă consilier general în Consiliul General al Municipiului București, pe lista PSD.

Elisabeta Lipă nu a ratat nicio olimpiadă în perioada 1984 – 2004. La prima participare, la Los Angeles, a obținut medalie de aur la dublu vâsle. În 1988, la Seul, a câștigat medalie de argint la dublu vârsle și medalie de bronz la patru vâsle, în 1992, la Barcelona, a câștigat medalie de aur la simplu vâsle și medalie de argint la dublu vâsle, în 1996, la Atlanta, a cucerit medalie de aur la 8+1 la vâsle, în 2000, la Sydney, a câștigat aur, la 8+1 vâsle, iar în 2004, la Atena a cucerit din nou aurul, la 8+1 vâsle.

Elisabeta Lipă a fost de 25 de ori campioană națională, iar de-a lungul timpului a cucerit o mulțime de medalii la mondiale și la europene.

Agenţia Naţională pentru Sport s-a înfiinţat după desfiinţarea Ministerului Sportului, condus în ultimii doi ani de Eduard Novak.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce să pui în dulceața de căpșuni ca să-i dai un gust divin. Îți va aduce aminte de copilărie
Capital.ro
INTERZIS PRIN LEGE pentru toată lumea. Legea adoptată astăzi, 21 MAI: Să fie sancţionaţi
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Când pot fi scoși banii de la Pilonul II? Ce trebuie să știe cei care au cotizat la pensiile private
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Lovitură devastatoare pentru Mădălin Ionescu. A pierdut cel mai drag om
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'