Elisabeta Lipă, mesaj tranşant către premierul Florin Cîţu. „Ceea ce se întâmplă… suntem la pământ!”

Elisabeta Lipă, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, i-a transmis premierului Florin Cîţu să nu uite sportul la rectificarea bugetară, menţionând că federaţiile au fost "văduvite din start" şi cluburile sportive sunt "la pământ" din punct de vedere financiar.

05 aug. 2021, 17:36
Elisabeta Lipă, mesaj tranşant către premierul Florin Cîţu. „Ceea ce se întâmplă… suntem la pământ!”

Elisabeta Lipă, mesaj tranşant către premierul Florin Cîţu. Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, i-a transmis prim-ministrului să nu uite sportul la rectificarea bugetară.

Elisabeta Lipă, mesaj tranşant către premierul Florin Cîţu

„Ceea ce se întâmplă cu aceste bugete… Noi anul acesta, la început, când am primitbugetele, bugetele au fost mult mai mici decât în alţi ani. Ni s-a promis că la rectificare vom primi bani pentru a continua activitatea sportivă, competiţiile şi aşa mai departe, pentru că nu vorbim aici numai de loturi olimpice… Comitetul olimpic a finanţat toate federaţiile care au avut sportivi calificaţi la JO. A investit fiecare tot ce a avut ca să se prezinte cât mai bine. Dacă noi nu avem finanţare să le continuăm şi finanţare să creştem pe alţii noi, că nu avem ce face, cluburile sportive sunt la pământ. Nu au bani să selecţioneze, să vină în pregătire, să-i dea masă, casă. Au ajunsă să nu aibă bani să trimită copiii două zile la un Campionat Naţional! Am pus mâna pe telefon şi i-am scris un mesaj domnului prim-ministru în care l-am rugat din suflet să nu uite sportul la această rectificare bugetară”, a declarat Elisabeta Lipă la Digi24.

Elisabeta Lipă, critici dure la adresa lui Cătălin Drulă: „Îi mulțumesc domnului ministru că nu ne-a răspuns la telefon”

Elisabeta Lipă a precizat că a făcut apeluil nu doar pentru canotaj, ci pentru sport în general. „Sunt convinsă că nu vorbim că n-ar fi vrut să mărească bugetul MTS. Niciodată nu a fost vorba ca MTS să nu fie băgat în seamă la rectificare. Cred că execuţia bugetară nu a fost făcută cum trebuie şi Ministerul de Finanţe a considerat că dacă există bani nu mai trebuie să mai dea bani la MTS. Am făcut apel în care l-am rugat să facă tot posibilul să finanţeze la rectificare şi MTS pentru că repet, federaţiile au fost văduvite din start, de la începutul anului. Nu se poate, sportul are nevoie de nişte reforme mari. Altfel, la următoarea ediţie nu vom fi nici unde vom termina la această ediţie”, a adăugat Elisabeta Lipă.


loading...