Elixirul tinereţii nu mai este un mister. Află în ce produse cosmetice se regăseşte

Femeile s-au aflat întotdeauna în căutarea unor elixiruri ale tinereţii şi frumuseţii, iar orice produs cosmetic despre care li se spune că le va ajuta să arate ca de 20 de ani se vinde ca pâinea caldă cel puţin în primă fază. Puţine dintre aceste "elixiruri" au însă efectul scontat, iar mai jos poţi afla care sunt acestea în viziunea unui specialist.

RomaniaTV.net
10 sept. 2012, 17:16
Elixirul tinereţii nu mai este un mister. Află în ce produse cosmetice se regăseşte

Pastile, creme, extracte din plante, măşti regenerante. Toate acestea sunt doar câteva dintre trucurile pe care femeile le folosesc în lupta lor pentru a rămâne mereu tinere şi frumoase. Un studiu realizat recent de un chirurg plastician arată că unele produse chiar au efect, iar acestea conţin colagen, extracte de plante sau antioxidanţi.

Medicul Roxina Ali a descoperit că amestecurile de vitamine şi antioxidanţi, care conţin vitamina C sau E, au în general efecte benefice asupra pielii. Unele pilule au la bază extracte din plante şi legume ce ajută anumite gene să producă serii de colagen. Colagenul este recunoscut drept un ingredient care ajută pielea. Alte companii folosesc pentru produsele lor extracte din peşte şi creaturi marine, care sporesc, de asemenea, producţia de colagen.

În cadrul unei testări desfăşurate pe parcursul a 14 zile, la care au participat 500 de femei, s-a observat o ameliorare cu 30% în ceea ce priveşte ridurile şi aspectul pielii.

Efectul produselor cosmetice anti-îmbătrânire nu este însă unul imediat, aşa cum şi-ar dori femeile, ci încep să fie vizibile abia după trei luni de utilizare. Asta pentru că în primele şase săptămâni începe producţia noilor doze de colagen, potrivit medicilor, care nu sunt totuşi convinşi că aceste produse cosmetice ar avea un efect benefic asupra corpului.