Elodia îi bântuie visele mamei sale: „M-am dus cu dânsa și m-a lăsat într-un parc după care a dispărut. Şi atunci m-am trezit. Ma gândesc că acolo era Raiul”

Avocata Elodia Ghinescu îi apare și acum în vise mamei sale, la 15 ani de la dispariția subită a sa. Contactată de Click!, femeia a povestit că este măcinată de durere, mai ales că își visează des fata.

08 dec. 2022, 14:23
Elodia îi bântuie visele mamei sale: „M-am dus cu dânsa și m-a lăsat într-un parc după care a dispărut. Şi atunci m-am trezit. Ma gândesc că acolo era Raiul”

Emilia Ghinescu stă numai cu gândul la dispariția fiicei sale, Elodia. Atunci când îi apare în vis este ca o bucurie pentru femeie. „Nu o visez chiar tot timpul, dar o visez. Ultima data îmi amintesc ca am visat-o și eram împreună și mi-a zis să mergem la București. M-am dus cu dânsa și m-a lăsat într-un parc după care a dispărut. S-a întors noaptea la mine și din cauza întunericului nu o mai vedeam. Îi auzeam doar vocea când s-a întors. Țin minte că mi-a spus să vin cu ea pe o alee unde s-a deschis dintr-o dată o poartă care era plină de pomi. Am încercat sa iau un măr din copac însă eu nu am ajuns.  Ea da. Și atunci m-am trezit. Ma gândesc că acolo era Raiul”, a declarat Emilia Ghinescu.

În urma unei analize făcute de către organele abilitate ale legii s-a ajuns la concluzia că fostul soț al Elodiei, Cristian Cioacă, este principalul suspect în ceea ce privește dispariția fără urmă a avocatei Elodia Ghinescu.

Cristian Cioacă, decizie de ultim moment. Fostul soţ al Elodiei Ghinescu a recunoscut în faţa instanţei
Inițial magistrații au decis ca fostul polițist să săvârșească o pedeapsă în închisoare de 22 de ani de închisoare, după care reprezentanții instanței au analizat cazul și au hotărât că Cioacă trebuie să stea după gratii doar 15 ani și opt luni.

„Nu mă mai interesează de el (n.r – Cristian Cioacă)! Nu m-am resemnat cu situația că fiica mea nu mai este lângă mine. Pentru mine acest om este o nulitate. Este un criminal. Am rămas șocată când i s-a schimbat sentința criminalului. La începutul procesului i-au fost dați aproape 23 de ani de închisoare și acum are cu totul altceva. Am înțeles că o judecătoare de acolo i-a fost colegă de clasă în perioada de studii I – VIII și i-a schimbat încadrarea.”, a mai spus Emilia Ghinescu, pentru Click!

Elodia Ghinescu are mormântul său
Mama avocatei dispărute ne-a mai mărturisit că fiica sa are locul său de veci. Ba mai mult, ea are grijă ca sufletul avocatei dispărute să aibă liniște acolo unde este.

„Fiica mea are mormântul ei. Când a murit soțul meu, în urmă cu aproximativ 11 ani, i-am pus niște hăinuțe acolo. I-am făcut și slujbă de înmormântare, i-am pus și o fotografie la cruce, îi fac și toate parastasele să îi fie bine pe lumea cealaltă”, a conchis pentru Click! Emilia Ghinescu.

 


Elodia Ghinescu, avocata din Brașov care a fost căsătorită cu Cioacă, a dispărut în noaptea de 29 august 2007. Dispariția sa a fost înregistrată de către Poliție abia pe 6 septembrie, după ce soțul său, Cristian Cioacă, a ales să anunțe organele de lege. Cazul avocatei dispărute a ținut prima pagină a ziarelor, dar și a emisiunilor de televiziune în acea perioadă.

Cristian Cioacă şi-a dat în judecată fiul pe care îl are cu Elodia Ghinescu
Trupul avocatei a fost căutat atunci peste tot: în râpe, în păduri, cu câini, elicoptere, clarvăzători şi detectivi particulari, însă nu a fost de găsit. În urma unor probe de sânge găsite în apartamentul în care avocata locuia cu Cioacă, Elodia Ghinescu a fost declarată moartă, iar în 2013, Cioacă a fost condamnat la închisoare 22 de ani pentru uciderea soției, după care magistrații au decis, în 2014, să stea după gratii, 15 ani și opt luni.

Mama Elodiei, declarații dure la adresa lui Cristian Cioacă: „Nu am să îl iert niciodată!”

Au trecut 15 ani de la dispariția avocatei, Elodia Ghinescu. Cazul a devenit unul legendar, fiind cunoscut de întreaga țară. În urma unei anchete riguroase, făcută de oamenii legii, s-a stabilit că soțul Elodiei, Cristian Cioacă a ucis-o și i-ar fi ciopârțit cadavrul, pentru a scăpa de probe. Fostul polițist a fost condamnat la închisoare, dar, la începutul lunii septembrie, s-a aflat că acesta a primit o permisie de 24 de ore, pentru a merge acasă.  „Unui criminal, instanța trebuia să îi dea pedeapsă pe viață, nu așa cum are Cioacă. Zeci de criminali au recunoscut, până la urmă, ce au făcut ei, în fața judecătorilor. El nu! Omori omul și te joci de-a închisoarea? Nu am să îl iert niciodată nici pe el, dar nici familia. Mama lui l-a îndemnat să facă acest lucru, să o bată și să o omoare! Este cel mai mare criminal. Familia lui este formată doar din criminali. Bunicul din partea tatălui și-a spânzurat soția. Este din neam criminal! El nu era prost, la învățătură, dar nu era normal la cap. Omul era schizofrenic! Mama lui Cristian Cioană nu a venit niciodată la proces. De ce s-a ascuns, a fugit de realitate? Copilul o să aibă necaz din cauza tatălui său toată viață lui”, a declarat pentru Click!.ro Emilia Ghinescu, mama Elodiei.

Cadavrul Elodiei nu a fost descoperit
Avocata Elodia Ghinescu a dispărut în luna august a anului 2007, iar cazul a fost foarte mediatizat la vremea respectivă. Nici până în acest moment, 15 ani mai târziu, cadavrul nu a fost descoperit. Autoritățile care au condus investigația au găsit îndeajuns de multe dovezi pentru a-l condamna pe soțul Elodiei, polițistul Cristian Cioacă, la 15 ani de închisoare cu executare pentru uciderea partenerei sale.