Elon Musk a anunţat că reţeaua de sateliţi Starlink e deja activă deasupra Ucrainei

Elon Musk a anunţat sâmbătă că grupul său, Space X, a activat serviciul de internet prin satelit Starlink în Ucraina. Compania trimite echipamente în ţară.

27 feb. 2022, 08:39
Elon Musk a anunţat că reţeaua de sateliţi Starlink e deja activă deasupra Ucrainei

„Serviciul Starlink este acum în funcţiune. Mai multe terminale sunt pe drum”, a declarat pe Twitter şeful Tesla şi al companiei SpaceX.

Războiul provocat de Vladimir Putin a lăsat anumite părți din Ucraina țării fără internet. Cu câteva ore înainte de anunţarea deciziei, vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov îl interpelase pe omul de afaceri pe reţeaua socială, cerându-i să ofere Ucrainei staţii Starlink.

„În timp ce încercaţi să colonizaţi Marte, Rusia încearcă să ocupe Ucraina! Dacă rachetele voastre aterizează cu succes în spaţiu, rachetele ruseşti atacă civilii ucraineni! Vă rugăm să furnizaţi Ucrainei staţii Starlink”, a scris sâmbătă dimineaţă responsabilul ucrainean, ministru al portofoliul digitalizării.

Mai mult, el l-a îndemnat pe Elon Musk să-i încurajeze pe ruşii „sănătoşi la cap” să se opună guvernului lor.

Compania SpaceX a lui Elon Musk a lansat deja pe orbita planetei aproape 1.900 de sateliţi în cadrul reţelei sale de internet de mare viteză Starlink, rețea care oferă acces la internet tuturor cu o antenă de satelit și setările potrivite.

Sâmbătă nu era foarte clar cum utilizatorii din Ucraina aveau capacităţile la sol pentru a primi serviciul oferit de Elon Musk.

Citeşte şi A patra zi de invazie în Ucraina. Trupele ruse au lovit peste noapte instalații petroliere, ucrainenii nu renunţă la luptăCiteşte şi Lupte grele la Kiev, explozie puternică la Harkov. Preşedintele Ucrainei, apel în miez de noapte: Vom lupta atâta timp cât va fi nevoie