Elon Musk a fost detronat în topul celor mai bogați oameni de pe planetă

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume, poziție deținută timp de un an, după ce acțiunile Tesla au intrat în declin.

13 dec. 2022, 20:37
Elon Musk a fost detronat în topul celor mai bogați oameni de pe planetă
Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume

Luni, acțiunile Tesla au scăzut cu 6%, adică o reducere cu 7,4 miliarde de dolari a averii lui Elon Musk. Acesta are acum o avere estimată de 181,3 miliarde de dolari, cu 4,9 miliarde mai puțin decât omul de afaceri Bernard Arnault, directorul executiv al companiei Louis Vuitton, care are o avere de aproximativ 186,2 miliarde de dolari, conform Forbes.

Citește și: Zelenski, răspuns tăios pentru Elon Musk, după ce miliardarul i-a propus un plan de pace

Elon Musk a fost întrecut de francez și la mijlocul săptămânii trecute, dar la închiderea bursei din SUA de vineri, proprietarul Tesla și Twitter a revenit pe primul loc, cu 185,4 miliarde de dolari, cu 700 de milioane de dolari mai mult decât Arnault.

Averea lui Musk, provenită în mare parte din acțiunile Tesla, a crescut semnificativ după mărirea prețurilor acțiunilor producătorului de automobile, care a depășit peste 1.000% în numai doi ani. Acțiunile companiei lui Elon Musk au scăzut luni cu 6,3% și au pierdut mai mult de jumătate din valoare în 2022, din cauza unei vânzări accelerate în urma achiziției Twitter pentru 44 miliarde de dolari.

Citește și: Elon Musk este amenințat de Uniunea Europeană. Twitter va fi interzis dacă nu respectă regulile

Musk deține în momentul de față 14,11% din acțiunile în circulație ale Tesla, cu o valoare de piață de 530 de miliarde de dolari. Acesta mai deține și peste 40% din acțiunile SpaceX. În clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg, care utilizează metodologii diferite, șeful Twitter rămâne cel mai bogat om din lume. În acest top el figurează cu o avere de 168 de miliarde de dolari, urmat de Bernard Arnault, cu 167 de miliarde de dolari.