Elon Musk a lansat cel mai ieftin model Tesla: „A fost visul nostru dintotdeauna”

Elon Musk a anunţat lansarea celui mai ieftin model Tesla, care va fi complet autonom, în timpul unei prezentări live. De asemenea, acesta a precizat şi că bolidul va ajunge la un preţ de 25.000 de euro. 

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 08:44
Elon Musk a lansat cel mai ieftin model Tesla: „A fost visul nostru dintotdeauna”

Principala modalitate prin care se pot realiza maşini electrice mai ieftine este inovarea la capitolul baterii – eficientizarea lor.  Tesla a anunţat deja baterii care vor oferi de cinci ori mai multă energie, de şase ori mai multă putere şi cu 16% mai multă autonomie de deplasare, potrivit BBC. 

Un alt aspect priveşte integrarea bateriilor în caroseria maşinii, reducând astfel greutatea acumulatorilor. Anunţul nu i-a încântat însă foarte mult pe acţionarii Tesla, compania pierzând 50 de miliarde de dolari din valoarea afişată pe bursă.

Citeşte şi: Elon Musk a făcut anunţul! Noul model Tesla va fi cea mai rapidă maşină. La ce preţ ajunge bolidul

Potrivit miliardarului, modelul ar putea fi lansat pe piaţă peste trei ani la prețul de 25.000 de dolari. 

O maşină care costă 25.000 de dolari ar fi mult mai ieftină decât cel mai ieftin model Tesla, şi anume Tesla Model 3. Chiar şi în cazul acesteia, anunţată de Elon Musk la 35.000 de dolari, preţul nu a putut fi menţinut la acest nivel decât o scurtă perioadă de timp.