Anarhie la Washington. O tentativă de „lovitură de stat” a partizanilor lui Trump, denunţată de mai mulţi congresmeni

Mai mulţi membri ai Congresului americani consideră că Statelele Unite asistă la o" "tentativă de lovitură de stat" desfăşurată de susţinătorii lui Donald Trump care au reuşit să pătrundă în sediul Capitoliului.

06 ian. 2021, 23:11
Anarhie la Washington. O tentativă de „lovitură de stat” a partizanilor lui Trump, denunţată de mai mulţi congresmeni

Mai mulţi congresmeni susţin că scenele de anarhie de la Washington sunt o „tentativa de lovitură de stat”, însă susţin că această acţiune este sortită eşecului.

„Asistăm la o tentativă de lovitură de stat încurajată de criminalul de la Casa Albă. Este sortită eşecului”, a scris pe Twitter reprezentantul democrat William Pascrell, referindu-se la Donald Trump.

„Nu este vorba despre o manifestaţie. Este o tentativă de lovitură de stat”, a comentat la rândul ei reprezentanta Diana DeGette, denunţând „anarhia pusă la cale de propriul preşedinte”, conform Agerpres.

Citeşte şi: Statele Unite, în pragul războiului civil. Atmosferă de groză la Capitoliu. Protestatarii au pus stăpânire pe cladire si e ANARHIE totală! FOTO şi VIDEO

O tentativă de „lovitură de stat” a partizanilor lui Trump în SUA? „Va fi un dezastru”

La rândul său, un reprezentant republican de Illinois, Adam Kinzinger, a denunţat pe Twitter o „tentativă de lovitură de stat”.

„Nu apăraţi ţara. Unde este garda din DC (capitala SUA)? Sunteţi terminat şi moştenirea voastră va fi un dezastru. Este o tentativă de lovitură de stat”, a scris el, difuzând şi un mesaj al preşedintelui Trump.

Citeşte şi: O femeie ar fi fost împușcată în timp ce se afla în Capitoliu. Victima, în stare critică

Primarul din Washington DC a declarat stare de asediu de la ora locală 18.00. Mai mulţi poliţişti care păzeau clădirea Capitoliului nu au putut să oprească valul de protestatari.

Citeşte şi: Donald Trump, după ce susţinătorii săi au declanşat anarhia la Washington. „Fără violenţe. Suntem partidul legii şi ordinii”

Mass-media din SUA a relatat că în clădirea Capitoliului au fost folosite gaze lacrimogene şi s-au tras focuri de armă. CNN transmite că o femeie a fost împuşcată în piept.

Citeşte şi: Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO