Elon Musk anunţă marea criză: „Economia SUA a intrat deja într-o recesiune care va dura până la 18 luni”

Elon Musk este de părere că economia SUA se află „probabil” într-o recesiune - o judecată în contradicție cu economiștii și datele disponibile pe piaţă - și a avertizat companiile să urmărească costurile și fluxurile de numerar.

17 mai 2022, 15:15
Elon Musk anunţă marea criză: „Economia SUA a intrat deja într-o recesiune care va dura până la 18 luni”

Aceste lucruri trec și apoi vor fi din nou vremuri de boom”, a spus Elon Musk la All-In Summit din Miami Beach, potrivit unui videoclipde la eveniment, postat de un utilizator pe Twitter. „Probabil că va fi ceva dificil pentru, nu știu, un an, poate 12-18 luni”.

Temerile de recesiune au crescut recent, pe măsură ce Rezerva Federală înăsprește politica monetară pentru a ajuta la răcirea inflației, care se apropie de cel mai puternic ritm de la începutul anilor 1980. Totuși, șansele de recesiune sunt în prezent de 30%, conform ultimului sondaj lunar Bloomberg al economiștilor.

Economia SUA a scăzut cu 1,4%  în primul trimestru din 2022, iar asta s-a datorat în primul rând unui deficit comercial record. Măsurile cererii – cheltuielile consumatorilor și investițiile de afaceri în echipamente – s-au accelerat de fapt la începutul anului 2022. Estimarea GDPNow a Băncii Federale din Atlanta arată în prezent că produsul intern brut din al doilea trimestru crește cu 1,8%.

Citeşte şi Coşmar pentru Vladimir Putin. Economia Rusiei e în recesiune „în mod clar” după sancţiunile occidentale. Anunţul Trezoreriei SUA

Musk, directorul executiv al Tesla Inc. și SpaceX, a făcut comentariile despre economie și politică ca parte a unei apariții video ample la conferința de tehnologie. Musk a sugerat că recesiunile nu sunt neapărat un lucru rău, adăugând că a trecut prin câteva dintre ele. „Ceea ce tinde să se întâmple este că, dacă ai un boom care durează prea mult timp, primești o alocare greșită a capitalului – practic începe să plouă cu bani în prostie”, a spus el.

Întrebat despre comentariile recente despre inflație făcute de Jeff Bezos, Musk a spus că această creștere a prețurilor a rezultat din simpla tipărire de bani.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, despre intrarea României în recesiune: „Dacă zona euro intră în recesiune, automat şi România va intra”