Elon Musk, dat în judecată pentru o sumă mai mare decât averea sa. I se cer sute de miliarde de dolari, din cauză că ar derula o schemă piramidală

Elon Musk a fost dat în judecată pentru 258 de miliarde de dolari, de un investitor Dogecoin, care l-a acuzat că derulează o schemă piramidală pentru a sprijini această criptomoneda.

17 iun. 2022, 14:51
Elon Musk, dat în judecată pentru o sumă mai mare decât averea sa. I se cer sute de miliarde de dolari, din cauză că ar derula o schemă piramidală

Într-o plângere depusă la tribunalul federal din Manhattan, reclamantul Keith Johnson i-a acuzat de escrocherie pe Elon Musk, compania de mașini electrice Tesla Inc (TSLA.O) și compania de turism spațial SpaceX, pentru că au promovat Dogecoin și au crescut prețul acestuia, pentru ca apoi să lase prețul să scadă.

În 2019, pârâții erau conștienți că Dogecoin nu avea nicio valoare, încă l-au promovat pentru a profita de pe urma tranzacționării sale”, se menţionează în plângere. „Musk și-a folosit piedestalul de cel mai bogat om din lume pentru a opera și manipula schema piramidală Dogecoin pentru profit, expunere și distracție”.

Citeşte şi Elon Musk a anunțat schimbări majore la Twitter. Mai mulți utilizatori, mai puțini angajați

Plângerea conţine, de asemenea, comentariile lui Warren Buffett, Bill Gates și alții care pun la îndoială valoarea criptomonedei, scrie Reuters.

Keith Johnson solicită despăgubiri de 86 de miliarde de dolari, reprezentând scăderea valorii de piață a Dogecoin, din mai 2021, și dorește ca această valoare să fie triplată, ajungându-se astfel la suma totală de 258 miliarde dolari. În prezent, averea lui Elon Musk este estimată la 215 miliarde dolari.

De asemenea, dorește să-l blocheze pe Musk și companiile sale să promoveze Dogecoin, iar un judecător să declare că tranzacționarea Dogecoin este joc de noroc, în conformitate cu legislația federală și a statului New York.

Citeşte şi China vs. Elon Musk. Oamenii de știință chinezi caută un plan pentru distrugerea sateliților Starlink

Dogecoin s-a tranzacţionat joi la aproximativ 5,8 cenţi, în scădere faţă de vârful său din mai 2021, de aproximativ 74 de cenţi.