Elon Musk dezvoltă un CIP care le va permite oamenilor să-şi transmită muzică direct în creier

Publicat: Luni, 20 Iulie 2020 17:11 // Actualizat: Luni, 20 Iulie 2020 17:11 // Sursa: romaniatv.net

Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX, lucrează la un program, numit Neuralink, care va permite utilizatorilor să-şi transmită muzică direct în creier. Musk urmează să anunțe mai multe despre compania misterioasă pe 28 august, însă a dezvăluit treptat pe Twitter informații. 

Într-un răspuns adresat cercetătorului Austin Howard, Elon Musk a confirmat că tehnologia Neuralink va permite oamenilor "să asculte muzică direct din cipurile noastre".

Musk a mai spus că Neuralink "ar putea ajuta la controlarea nivelului de hormoni și folosirea acestora în avantajul nostru (îmbunătățirea abilităților și a modului de gândire, eliminarea anxietății, etc.)".

Citeşte şi: Elon Musk a anunţat noul model Tesla 100% autonomă până la sfârşitul anului

Încă de la lansarea companiei, în 2016, Neuralink a organizat o singură prezentare publică referitoare la tehnologia pe care o dezvoltă. În cadrul evenimentului din 2019, Elon Musk a spus că Neuralink lucrează la un device care să ofere o legătură directă între un computer și un cip introdus în creier.

Această tehnologie va fi folosită pentru început în scopuri medicale, pentru a-i ajuta pe oamenii care suferă de boli precum Parkinson, însă scopul final al Neuralink este să permită oamenilor să concureze cu sisteme avansate de inteligență artificială.

Citeşte şi: Magnatul Elon Musk îşi deschide şcoală privată. Taxa săptămânală ajunge la 7.500 de dolari

Procesul montării cipului în creier va fi asemănător cu cel folosit la operațiile cu laser la ochi, a mai spus Musk. Un studiu în care device-ul Neuralink este descris menționează că un cablu USB tip C va oferi "transmisie de date" în creier. 

La începutul lunii iulie, Musk a dat de înțeles că cipul Neuralink va fi capabil să vindece depresia și dependențele, prin "reconfigurarea" părților din creier afectate de aceste boli. Testele pe animale au început deja și testele pe oameni erau programate să înceapă în 2020.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
creier Elon Musk muzică program start-up Tesla
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H