Magnatul Elon Musk îşi deschide şcoală privată. Taxa săptămânală ajunge la 7.500 de dolari

Nemulţumit de sistemul de învăţământ american, Elon Musk a decis să preia frâiele problemei şi să-şi deschidă propria şcoală. Fondatorul Tesla şi SpaceX a vrut, iniţial, să înfiinţeze o şcoală doar pentru cei cinci copii ai săi, apoi a decis să-şi extindă proiectul, astfel încât să aibă acces la cursuri şi copiii angajaţilor SpaceX, scrie The Daily Beast.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 05:30
Magnatul Elon Musk îşi deschide şcoală privată. Taxa săptămânală ajunge la 7.500 de dolari

Şcoala fondată de Musk urmează să-şi desfăşoare cursurile exclusiv online, iar taxa de şcolarizare ajunge la 7.500 de dolari pe săptămână. În anul 2015, magnatul anunţase că intenţionează să deschidă o şcoală pentru opiii lui pentru că instituţia de învăţământ unde studiau aceştia nu „făcea lucrurile care credeam că trebuie făcute”.

La acea vreme, Musk a angajat unul dintre profesorii care predau la şcoala copiilor pentru a-l ajuta să fondeze Școala Ad Astra.

Versiunea online a şcolii lui Musk se va numi Astra Nova şi se va deschide în septembrie, potrivit The Daily Beast. 

Citeşte şi Se modifică aplicaţia WhatsApp. Care vor fi noile funcţionalităţi

Directorul Astra Nova, Joshua Dahn, a declarat pentru sursa citată că Musk nu este implicat în niciun fel în activitatea şcolii şi nu are niciun interes financiar, copiii lui nefind elevi ai acestei şcoli. Contribuţia lui Musk s-a rezumat doar la o donaţie consistentă, a subliniat Dahn: “Elon a ajutat cu o donație inițială și cu o asistență administrativă de bază pentru a începe Astra Nova”.

În orice caz, interesele lui Musk sunt destul de vizibile în programa şcolii Astra Nova. Copiii cu vârsta de 8 ani ar putea studia bioetica, drept, realtatea virtuală sau rachete. Un alt curs vizează rezolvarea problemelor folosind jocuri și simulări aprofundate.

Experții în educație sunt, însă, de părere că Musk a ratat oportunitatea de a ajuta comunitățile defavorizate.

Este doar un alt exemplu de a fi capabil să oferi copiilor lucruri la care copiii din comunitățile defavorizate nu au acces”, a spus Julian Vasquez Heilig, decanul Universității din Kentucky College of Education. „Districtul școlar Oakland şi-ar dori acest tip de investiții pentru elevii de culoare, dar preferă să ofere acces în primul rând oamenilor care își pot permite„.