Elon Musk este acuzat de hărţuire sexuală. Acţiunile Tesla au scăzut cu 6%

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a denunţat drept ”complet neadevărate” acuzaţiile conform cărora a hărţuit sexual o însoţitoare de bord pe un avion privat, în 2016, apărute într-un articol de joi al publicaţiei Business Insider, dar acţiunile Tesla au scăzut vineri cu peste 6%.

21 mai 2022, 08:55
Elon Musk este acuzat de hărţuire sexuală. Acţiunile Tesla au scăzut cu 6%

Business Insider a scris joi că SpaceX, compania privată a lui Musk, a plătit 250.000 de dolari în 2018 pentru a soluţiona o plângere de hărţuire sexuală din partea unei însoţitoare de bord de pe un avion privat, care l-a acuzat pe Musk că s-a expus în faţa ei.

Articolul citează o persoană anonimă, care a afirmat că este prietenă cu însoţitoarea de bord.

Persoana a furnizat o declaraţie în cadrul procesului de decontare privată, potrivit articolului.

”Am o provocare pentru această persoană mincinoasă care susţine că prietena sa m-a văzut ”expus” – descrie doar un singur lucru, orice (cicatrici, tatuaje, …) care nu este cunoscut de public.

Ea nu o va putea face, pentru că nu s-a întâmplat niciodată”, a scris Musk pe Twitter, joi seara târziu, potrivit News.ro.

Reuters nu a putut verifica informaţiile din articolul publicat de Business Insider.

Musk şi SpaceX nu au răspuns solicitărilor Reuters de a comenta despre articolul din Business Insider sau despre tweeturile miliardarului.

Într-o declaraţie acordată pentru Reuters vineri, Business Insider a declarat: ”Susţinem povestea noastră, care se bazează pe documente şi interviuri şi care vorbeşte de la sine”.

Citeşte şi: Eurovision 2022, scandalul ia amploare: TVR ameninţă cu retragerea din competiţie

Business Insider l-a citat pe un prieten al însoţitoarei de bord spunând că, pe lângă faptul că s-a expus, Musk i-a frecat coapsa însoţitoarei şi s-a oferit să-i cumpere un cal dacă ”ar face mai mult” în timpul unui masaj în timpul zborului.

Însoţitoarea de bord a ajuns să creadă că refuzul ei de a accepta propunerea lui Musk i-a afectat oportunităţile de a lucra la SpaceX şi acest lucru a determinat-o să angajeze un avocat în 2018, potrivit Business Insider.

Compania de rachete a încheiat acordul în afara instanţei şi a inclus un acord de confidenţialitate care a împiedicat-o pe însoţitoarea de bord să vorbească despre asta, a spus Business Insider.

Site-ul de ştiri nu a numit cine sunt prietenul sau însoţitoarea de bord.

Musk, care se află în mijlocul unui efort controversat de a cumpăra Twitter, a declarat miercuri că va vota cu republicani în loc de democraţi, prezicând că are loc ”o campanie de trucuri murdare împotriva mea”.

În articolul din Business Insider, Musk a fost citat spunând că povestea însoţitoarei de zbor este ”o piesă de succes motivată politic” şi că este ”mult mai mult în această poveste”.

Joi seară, Musk a postat mai întâi pe Twitter: ”Atacurile împotriva mea ar trebui privite printr-o lentilă politică – acesta este manualul lor standard (dispreţuitor) – dar nimic nu mă va descuraja să lupt pentru un viitor bun şi pentru dreptul tău la libertatea de exprimare”.

În tweet-ul iniţial, el nu a menţionat în mod specific acuzaţiile din articolul Business Insider.

”Şi, pentru a se şti, acele acuzaţii nebune sunt complet neadevărate”, a adăugat Musk într-un alt tweet.

De asemenea, el a postat pe Twitter că articolul a fost menit să interfereze cu achiziţia Twitter.

Citeşte şi: Alexandra Stan a avut două tentative de suicid: „Am încercat să-mi iau viaţa. Nu găseam niciun motiv să trăiesc”