Elon Musk îi dă voie înapoi lui Donald Trump, pe Twitter. „Decizia de a-l interzice a fost greșită din punct de vedere moral și complet stupidă”

Elon Musk i-ar activa contul de Twitter al fostului președinte Donald Trump dacă achiziția rețelei de socializare se va încheia cu succes până la sfârșitul acestui an.

10 mai 2022, 21:59
Elon Musk îi dă voie înapoi lui Donald Trump, pe Twitter. „Decizia de a-l interzice a fost greșită din punct de vedere moral și complet stupidă”

„Aş ridica interdicţia permanentă. Nu ar trebui să existe interdicţie permanentă”, a spus Elon Musk, într-un interviu pentru Financial Times. Mai mult, el a numit decizia inițială a Twitter de a-l interzice pe Trump, în ianuarie 2020, drept „o decizie proastă din punct de vedere moral. De fapt, pentru a fi foarte clar, a fost extrem de proastă”.

La vremea respectivă, Twitter a interzis contul lui Trump „din cauza riscului de a instiga în continuare la violență”, în urma tentativei de insurecție de la Capitoliul SUA, din 6 ianuarie 2020.

Citeşte şi Elon Musk a stârnit panică cu un tweet misterios: „Dacă mor în circumstanţe misterioase, mi-a părut bine să vă cunosc”

Încercând să găsească logica din spatele interdicției lui Trump, Musk a spus că o interdicție permanentă este complet nejustificată. „Cred că interdicţia permanentă subminează în mod fundamental încrederea în Twitter, ca loc în care toată lumea își poate exprima opinia. Dacă există tweet-uri care sunt greșite și proaste, acestea ar trebui fie șterse, fie făcute invizibile, iar o suspendare temporară este adecvată. Dar nu o interdicție permanentă”, a mai spus Elon Musk.

Interdicția nu a servit la „oprirea vocii lui Trump. A amplificat-o în rândul celor care erau de partea sa. Și de aceea este greșit din punct de vedere moral și complet stupid„.

Citeşte şi Elon Musk anunţă că Twitter-ul va fi pe bani. Care sunt utilizatorii pe care miliardarul îi pune să plătească