Elon Musk , înaintea lui Bill Gates în topul miliardarilor

Elon Musk, fondatorul Tesla, se clasează înaintea lui Bill Gates, fondatorul Microsoft în topul miliardarilor. Aşa că Musk este acum al doilea cel mai bogat om de pe planetă, în clasamentul publicat de Bloomberg. Averea lui Musk a ajuns a depăşit 127 miliarde de dolari.

24 nov. 2020, 12:31
Elon Musk , înaintea lui Bill Gates în topul miliardarilor
Elon Musk , înaintea lui Bill Gates în topul miliardarilor

Elon Musk , înaintea lui Bill Gates în topul miliardarilor. Încă de la începutul anului, averea antreprenorului a crescut cu peste 100 miliarde de dolari. Iar într-o singură zi, Musk şi-a adăugat în cont 7,2 miliarde de dolari. Asta după ce preţul acţiunilor Tesla a crescut cu 6,5%, scrie Mediafax.

Citeşte şi: Elon Musk a mai trimis un echipaj în spaţiu. O rachetă Space X a decolat spre Staţia Internaţională VIDEO

Elon Musk , înaintea lui Bill Gates în topul miliardarilor

Jeff Bezoz, şeful Amazon conduce acest clasament cu o avedere estimate de 182 miliarde de dolari, urmat de Elon Musk, iar pe locul trei se află Bill Gates.

Avere Jeff Bezos: 182 miliarde de dolari
Avere Elon Musk: 127,9 miliarde de dolari
Avere Bill Gates: 127, 7 miliarde de dolari

Elon Musk, un oraş funcţional pe Marte

Elon Musk nu se lasă şi anunţă că ar putea avea un oraș funcțional pe Marte până în 2050, indiferent de costurile uriașe.

Odată la doi ani, planetele Marte și Terra se aliniază și se oferă astfel fereastra perfectă pentru misiuni pe Marte, spune Musk, care vrea să profite de ocazie și să trimită în 2022 două navete SpaceX spre planeta roșie.

Aceste două nave ar trebui să transporte 100 de tone de echipament pentru generarea de energie, utilaje pentru minerit și pentru asigurarea condițiilor de viață.

Citeşte şi: Elon Musk crede că are o formă moderată de COVID. Acesta pune la îndoială testele: Simptomele mele sunt cele ale unei răceli minore

Dacă misiunea va avea succes, peste încă doi ani, în 2024, compania va trimite încă patru nave, de această dată și cu oameni la bord.

Primele două misiuni sunt cruciale pentru planurile lui Musk. În funcție de ce vor realiza pe Marte primii pionieri, se vor continua sau nu planurile de a dezvolta o colonie pe Marte. Pionierii vor fi nevoiți să descarce toate echipamentele, să le instaleze și să își asigure pe Marte condiții de trai. Tot ei ar trebui să pună bazele unei fabrici de producere a combustibilului pentru rachete.

Această fabrică va fi greu de construit în condițiile ostile de pe Marte, dar este esențială în proiect. Doar așa se poate garanta că astronauții se pot întoarce acasă în viață. Fabrica se va folosi de apa înghețată de pe Marte și moleculele de dioxid de carbon din atmosfera foarte subțire a planetei, pentru a crea oxigen lichid, drept combustibil.

După acest pas, ar urma dezvoltarea coloniei fizice, cu habitate permanente, case verzi și sisteme pentru susținerea vieții. De la un mic centru, s-ar putea dezvolta mici comunități, apoi chiar orașe marțiene.

În 2026 am putea vedea multiple rachete cu oameni care pleacă spre Marte și apoi din ce în ce mai multe.