Elon Musk, în mijlocul unui scandal sexual uriaş. Miliardarul e acuzat de hărţuire, i-a promis un cal unei angajate, în schimbul unui masaj erotic

SpaceX, firma condusă de Elon Musk, i-a plătit unei însoțitoare de bord suma de 250.000 de dolari pentru a soluționa o reclamație pentru conduită sexuală necorespunzătoare îndreptată împotriva miliardarului în anul 2018, scrie Bussines Insider.

20 mai 2022, 11:43
Elon Musk, în mijlocul unui scandal sexual uriaş. Miliardarul e acuzat de hărţuire, i-a promis un cal unei angajate, în schimbul unui masaj erotic

Însoțitarea de zbor a lucrat ca membru al echipajului de cabină, pe bază de contract, pentru flota de avioane corporative a SpaceX. Ea l-a acuzat pe Elon Musk că și-a expus penisul în erecție, i-a atins piciorul fără consimțământul ei și s-a oferit să-i cumpere un cal în schimbul unui masaj erotic, potrivit documentelor obținute de Bussines Insider.

Incidentul, care a avut loc în 2016, este susţinut într-o declarație semnată de o prietenă a însoțitoarei de zbor, pregătită să confirme acuzaţiile acesteia. Detaliile dezvăluite de publicaţie se bazează pe mai multe declarații și documente, inclusiv corespondența prin e-mail și alte înregistrări trimise către redacţie de prietena însoţitoarei. Potrivit acesteia, încă de când și-a luat în primire postul de însoțitor de bord, tânăra a fost încurajată să obțină licența de maseuză, pentru a-i putea face masaje lui Musk.

Însoțitoarea de zbor i-a spus prietenei sale că miliardarul i-a cerut să vină în cabina lui în timpul unui zbor la sfârșitul anului 2016 „pentru a-i face un masaj corporal complet”, se arată în declarație. Când a sosit, însoțitoarea a descoperit că Musk „era complet gol, cu excepția unui cearșaf care acoperă jumătatea inferioară a corpului”. În timpul masajului, se spune în declarație, Musk „și-a expus organele genitale”, apoi „a atins-o și s-a oferit să-i cumpere un cal dacă „ar face mai mult”, referindu-se practic la un act sexual”.

Citeşte şi Elon Musk anunţă marea criză: „Economia SUA a intrat deja într-o recesiune care va dura până la 18 luni”

Într-un interviu pentru Bussines Insider, prietena a descris mai detaliat acuzațiile însoțitoarei. „Și-a scos penisul, era erect”, a spus aceasta, descriind acuzațiile. „Și a început să-i facă propuneri, atingându-i coapsa și i-a spus că îi va cumpăra un cal. Și practic a încercat să o mituiască pentru a-i face un fel de favor sexual”. Însoţitoarea a fost descrisă de prietena sa ca fiind tulburată și vizibil zdruncinată după această întâmplare. „Înainte de incident, ea îl privea pe domnul Musk ca pe o persoană demnă de admiraţie”, se arată în declarație. „Dar după ce s-a expus, a atins-o fără permisiune și s-a oferit să-i plătească pentru sex, a devenit plină de anxietate. S-a gândit totuşi că lucrurile ar putea reveni la normal și s-ar putea preface că nu s-a întâmplat nimic. Cu toate acestea, a început să se simtă de parcă s-ar fi încercat o răzbunare împotriva sa, turele fiindu-i reduse. A început să se simtă cu adevărat stresată”. În cele din urmă, se spune în declarație, însoțitoarea a simțit că „este îndepărtată și pedepsită pentru că a refuzat să se prostitueze”.

În 2018, după ce s-a convins că refuzul ei de a accepta propunerea lui Musk i-a diminuat oportunitățile la SpaceX, însoțitoarea de bord a angajat un avocat și a trimis o plângere la departamentul de resurse umane al companiei în care a detaliat episodul. Plângerea a fost rezolvată rapid, după o ședință cu un mediator, la care Musk a participat personal. Problema nu a ajuns niciodată la o instanță de judecată sau la o procedură de arbitraj. În noiembrie 2018, Musk, SpaceX și însoțitoarea de zbor au încheiat un acord de despăgubire prin care femeii i s-a acordat o plată de 250.000 de dolari în schimbul unei promisiuni de a nu apela la instanţă.

Citeşte şi Elon Musk va lansa un model de taxi autonom cu design futurist. Autovehiculul, capabil să evite cele mai grave accidente