Elon Musk lansează robot umanoid „Tesla Bot”: „Va elimina sarcinile periculoase, repetitive şi plictisitoare”

Elon Musk lansează robot umanoid "Tesla Bot". Anunţul a fost făcut în cadrul AI Day, după o serie de discuţii tehnice găzduite de Tesla în California pentru a recruta talente în domeniul inteligenţei artificiale.

20 aug. 2021, 12:07
Elon Musk lansează robot umanoid „Tesla Bot”: „Va elimina sarcinile periculoase, repetitive şi plictisitoare”
Elon Musk lansează robot umanoid "Tesla Bot"

Elon Musk lansează robot umanoid „Tesla Bot”. Dacă robotul umanoid  va fi un succes el poate îndeplini sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi, a spus Musk. Robotul are şansa de a transforma economia mondială prin reducerea costurilor forţei de muncă, aadăugat CEO de la Tesla.

Citeşte şi: Tesla a turat motoarele în pandemie. Gigantul lui Musk raportează venituri de 10 ori mai mari faţă de 2020

Elon Musk lansează robot umanoid „Tesla Bot”

Se intenţionează să fie prietenos şi să elimine sarcinile periculoase, repetitive şi plictisitoare pe care în prezent le fac oamenii”, a spus Musk.

Dacă o astfel de revoluţie a muncii ar avea loc este încă ne clar cum ar putea fi compensate joburile pierdute de oamenii care ar putea fi înlocuiţi de roboţi.

Musk a mai spus că robotul, denumit „Optimus”, se bazează pe aceleaşi cipuri şi senzori pe care maşinile Tesla le folosesc pentru funcţiile de pilot automat. Robotul are o înălţime de 1 metru şi 70 de centrimetrii, câtăreşte 56 de kg şi poate căra 20 de kg şi poate alerga 8 km.

Mașinile Tesla, investigate de autoritățile americane

Mașinile Tesla

, investigate de autoritățile americane. Administraţia pentru siguranţa traficului (NHTSA) a anunţat luni că a iniţiat procedura oficială de investigare în cazul sistemului de pilot automat al Tesla, după o serie de accidente în care au fost implicate vehicule ale serviciilor de urgenţă, transmit Reuters şi AP.

Investigaţia vizează 765.000 de vehicule, adică aproape tot ce a vândut Tesla în SUA de când a lansat modelele din 2014.

Din 2018, NHTSA a identificat 11 accidente în care maşinile Tesla „au ajuns în apropierea locurilor în care se acordă primul ajutor şi au lovit unul sau mai multe vehicule implicate în aceste situaţii„. Au fost raportate 17 răniri şi o victimă în aceste accidente.

NHTSA va face o evaluare preliminară a funcţiei de pilot automat la modelele Y, X, S şi 3, produse de Tesla în perioada 2014-2021.

S-a confirmat că toate vehiculele implicate aveau activată fie funcţia de pilot automat, fie cea de control a traficului. Majoritatea incidentelor au avut loc după lăsarea întunericului”, a precizat Administraţia americană pentru siguranţa traficului.