Elon Musk nu mai cumpără Twitter din cauza temerilor că va izbucni cel de-al Treilea Război Mondial. Miliardarul i-a spus bancherului său să-l urmărească pe Putin

Multimiliardarul american, fondator al SpaceX și Tesla, Elon Musk, s-a decis în luna mai să amâne acordul de cumpărare a rețelei de socializare Twitter din cauza temerilor că Al Treilea Război Mondial ar putea începe.

07 sept. 2022, 14:20
Elon Musk nu mai cumpără Twitter din cauza temerilor că va izbucni cel de-al Treilea Război Mondial. Miliardarul i-a spus bancherului său să-l urmărească pe Putin

Corespondența privată în care Elon Musk şi-a exprimat aceste temeri a fost făcută publică de către avocatul William Sevitt, care reprezintă interesele Twitter. Pe 6 septembrie, în timpul audierilor din Delaware în cazul refuzului lui Musk de a cumpăra compania Twitter, avocatul a arătat corespondența dintre omul de afaceri și bancherul de la Morgan Stanley care a fost implicat în afacere.

Într-un mesaj din data de 8 mai 2022, Musk s-a arătat înclinat să aștepte cu semnarea acordul pentru „câteva zile”, pentru a asculta discursul președintelui rus Vladimir Putin, din Piața Roșie, cu ocazia Zilei Victoriei.

Hai să așteptăm câteva zile. Discursul lui Putin de mâine este cu adevărat important. Nu are rost să cumpărăm Twitter dacă ne îndreptăm către al treilea război mondial”, a scris Elon Musk, citat de Bussines Insider.

Citeşte şi Elon Musk mizează în continuare pe exploatarea petrolului: „Trebuie să exploatăm petrol şi gaze pentru a menţine în funcţiune civilizaţia umană”

Avocatul miliardarului, Alex Spiro, a răspuns că orice om de afaceri ar fi îngrijorat de impactul unui potențial război asupra bursei. De asemenea, susține că frazele clientului său au fost scoase din context.

Mesajul lui Musk a venit după ce pe 25 aprilie, conducerea Twitter a anunțat că este de acord să-i vândă rețeaua socială lui Elon Musk, într-o tranzacție de aproape 44 miliarde de dolari. Ulterior, miliardarul a renunţat la achiziţionarea platformei, iar Twitter l-a dat în judecată.

Citeşte şi Elon Musk, în opoziție cu Bill Gates: „Este important ca oamenii să aibă suficient de mulți copii, pentru a perpetua civilizația!”