Elon Musk spune că fabricile sale vor face ventilatoare dacă coronavirusul va provoca lipsuri majore

Elon Musk, directorul general Tesla și SpaceX, a declarat pe Twitter că fabricile sale ar putea fi reconstituite pentru a produce ventilatoare dacă ar exista o lipsă provocată de focarul de coronavirus.

19 mart. 2020, 14:07
Elon Musk spune că fabricile sale vor face ventilatoare dacă coronavirusul va provoca lipsuri majore

După ce un utilizator de pe Twitter i-a adresat lui Elon Musk comentariul „Vă rugăm să vă recompuneți fabrica pentru a face ventilatoare care sunt necesare cât mai curând. Sunt un proprietar Tesla și iubesc compania. Trebuie să încetați să fiți un idiot în legătură cu asta. Acesta este un dezastru masiv. Întrebați medicii din domeniu”, directorul a răspuns promp că „Vom face ventilatoare dacă există o penurie”.

Redactorul-șef al FiveThirtyEight, Nate Silver, l-a contestat pe Musk într-un alt tweet, spunând: „Există o penurie acum, câți ventilatori faceți @elonmusk?”

Experții au avertizat că America se confruntă cu un deficit de aprovizionări critice în lunile următoare, deoarece noul coronavirus, care cauzează o boală numită COVID-19, continuă să se răspândească. Începând de miercuri seara, SUA au raportat peste 9.400 de cazuri de coronavirus și peste 150 de decese.

Ventilatoarele sunt esențiale în tratarea unei boli respiratorii precum COVID-19. Un raport din februarie al Centrului pentru securitatea sănătății de la Johns Hopkins a constatat că SUA aveau aproximativ 170.000 de ventilatoare, cu 160.000 de ventilatoare gata de utilizare în spitale împreună cu aproximativ 8.900 deținute într-o rezervație națională.

Citeşte şi: Microsoft a lansat harta de urmărire LIVE a cazurilor de COVID 19 la nivel mondial

Un expert a estimat că aproximativ 1 milion de americani ar putea avea nevoie de tratament ventilator în timpul focarului de coronavirus, încordând resursele țării, chiar dacă toate aceste cazuri nu se suprapun. Lipsa altor echipamente medicale precum măștile au început deja să afecteze spitalele americane.

Un plan federal recent, văzut de The New York Times, de a combate coronavirusul a avertizat în continuare că pandemia „va dura 18 luni sau mai mult” și ar putea include „valuri multiple” pe măsură ce se răspândește. „Pot apărea lipsuri de produse, care afectează îngrijirile de sănătate, serviciile de urgență și alte elemente ale infrastructurii critice”, se arată în plan.

Citeşte şi: Ce vârste au românii care s-au îmbolnăvit de COVID-19

Mai mulți producători auto din SUA, inclusiv General Motors și Ford, au spus că vorbesc la Casa Albă despre modul în care ar putea ajuta la producerea de ventilatoare dacă sunt chemați la acțiune.

„În calitate de cel mai mare producător de vehicule din America și angajatorul principal al autovehiculelor, Ford este pregătită să ajute administrația în orice fel putem, inclusiv posibilitatea de a produce ventilatoare și alte echipamente”, a declarat Mark Truby, directorul de comunicații al Ford, potrivit The Detroit News.