Elveţia şi Norvegia sunt cele mai scumpe ţări din lume

Publicat: Miercuri, 30 Aprilie 2014 16:41 // Actualizat: Miercuri, 30 Aprilie 2014 16:41 // Sursa: romaniatv.net

Elveţia şi Norvegia sunt ţările cu cel mai ridicat cost al vieţii, arată un clasament realizat de Banca Mondială şi preluat de 20minutes.ch. Cifrele publicate miercuri ţin seama îndeosebi de puterea de cumpărare.

Ele sunt urmate de Bermude, Australia şi Danemarca. La polul opus se află ţările unde preţurile sunt cele mai scăzute: Egipt, Pakistan, Myanmar (Birmania), Etiopia şi Laos, potrivit studiului care se bazează pe date legate de diferenţele în privinţa cursului de schimb şi puterea de cumpărare în ţările vizate. Statele Unite, prima economie mondială, se află pe locul al 25-lea, mai jos decât majoritatea ţărilor cu venituri ridicate, potrivit Agerpres.

Cele mai bogate state, adică cele cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor, alături de o mare putere de cumpărare, sunt Qatar, Macao, Luxemburg, Kuweit şi Brunei. Opt ţări, printre care Malawi, Mozambic şi Liberia, au un PIB anual pe locuitor mai mic de 1.000 dolari.

Citeşte şi Raport INS. Pe ce-şi cheltuie banii românii

Faţă de un studiu similar realizat în 2005, dar cu o metodologie şi un grup de ţări uşor diferite, statele cu venituri medii ocupă în prezent un loc mai important în economia mondială. În 2011, arată Banca Mondială, aproape jumătate din cele 90.600 miliarde de dolari din activitatea economică mondială au provenit din ţările cu venituri mici sau medii.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 apr 16:52
...
Elveţia şi Norvegia sunt ţările cu cel mai ridicat cost al vieţii, arată...
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H