Emanuel Ion, muzicianul orb, a ieșit pe locul 2, în finala sezonului 12 de la Românii au Talent. FOTO

Finala sezonului 12 al emisiunii de la ProTV, Românii au talent, a fost câștigată de favoritul caselor de pariuri, dar și a publicului din întreaga țară, nimeni altul decât extraodinarul artist Emanuel Ion.

28 mai 2022, 01:00
Emanuel Ion, muzicianul orb, a ieșit pe locul 2, în finala sezonului 12 de la Românii au Talent. FOTO

Emanuel Ion, favoritul caselor de pariuri și nu numai, din finala Românii au talent, a reușit, și în ultimul act al concursului de talente de la ProTV, să lase pe toată lumea cu gura căscată, deși,  cel mai probabil nu se aștepta, având în vedere că pe lângă talent, principala lui calitate este modestia.

Citește și: Darius Mabda este marele câștigător al super sezonului 12 Românii au talent!

În ultimul act, Emanuel Ion, finalistul de la Românii au Talent, sezonul 12 a oferit un moment memorabil cu o piesă plină de emoție, care a fost compusă chiar de el. „Dă-mi bucurie” este o melodie prin care artistul îi cere ajutor divinității pentru a îi ghida pașii în viață.

Emanuel Ion, finalistul de la Românii au Talent, i-a dat gata, încă o dată pe jurați

Jurații de la Românii au talent, Andra Măruță, Dragoș Bucur, Mihai Bobonete și Andi Moisescu, s-au bucurat doar de măiestria cu care cântă la clape, ci și de vocea sa cu totul specială.

„Eu aș vrea să îți spun două lucruri. Primul – ai spus că te străduiești în fiecare zi să fii un băiat normal. Nu te mai strădui. Tu ești un copil supranormal. Celălalt lucru – sunt artiști care pe scenă aleg să vorbească despre lucrurile care îi interesează. Tu ai ales să vorbești despre Dumnezeu. Mi se pare foarte important”, a spus Dragoș Bucur.

„Mă uimești cu fiecare apariție a ta. Ai spus atâtea lucruri care m-au emoționat. Mă emoționează când ai spus că nu vreau mila voastră. Mă bucur că am putut să-ți ofer atâta bucurie. Sunt aici, cu tine”, l-a completat Andra.

Un muzician deja desăvârșit, Emanuel Ion a primit în preselecții Golden Buzz de la Andra

Emanuel a primit Golden Buzz de la Andra în preselecții, iar votul publicului l-a făcut finalist Românii au talent.  Tânărul muzician are 16 ani și este din Nazarcea, Constanța.

Adolescentul este nevăzător din naștere. Cântă la 5 instrumente: orgă, acordeon, chitară, chitară bass și tobe. Totul a pornit la 4 ani, când a început să cânte la o orgă de jucărie. Nu își poate explica cum de știe unde să apese apese pe clape sau pe corzi. Spune că mâinile parcă îi sunt conduse de altcineva.

Citește și: Câştigător Românii au talent 2022. S-a aflat! Surpriză uriaşă în finala Românii au talent

Studiază la un liceu normal și spune că este mai bine așa. Deși îi este mai greu pentru că a fost necăjit de către colegi și nici școala nu este pregatită pentru elevi ca el.