Darius Mabda este marele câștigător al super sezonului 12 Românii au talent!

Darius Mabda este marele câștigător al super sezonului 12 Românii au talent! Dansatorul din Oradea a luat și premiul de originalitate.

27 mai 2022, 21:06
Darius Mabda este marele câștigător al super sezonului 12 Românii au talent!

Cel de-al 12-lea sezon Românii au talent a ajuns la final. Cei mai talentați concurenți s-au luptat pentru marele premiu în valoare de 120.000 de euro și au adus pe scenă momente remarcabile.

11 finaliști au intrat în cursa pentru marele trofeu, însă doar unul a ieșit învingător. Publicul a decis, iar cel mai talentat român este Darius Mabda.

Adolescentul a oferit un moment emoționant pe scena talentelor, alegând să danseze pe melodia „In Your Room”, a trupei Depeche Mode. Darius Mabda a primit Golden Buzz de la Mihai Bobonete în preselecții, iar voturile publicului l-au trimis în marea finală a sezonului 12.

Darius Mabda a câștigat și premiul de originalitate

După votul publicului, Darius Mabda i-a învins pe DJ Hugo Arthur, Alex Dowis, Eva Nicolescu și a luat cecul de 10.000 de euro. El are doar 14 ani și pasiunea lui cea mai mare este dansul, pe care îl face cu atât naturalețe încât a reușit să împresioneze pe toată  lumea până la lacrimi.

Darius Mabda  vine din Oradea și se antrenează zi de zi, câte 2-4 ore pentru visul lui. „Când dansez, intru în transă”, spunea simpaticul concurent înainte de a intra pe scenă, pe 11 martie, și de a prezenta o coregrafie proprie, la care a muncit foarte mult.

Citește și: Câştigător Românii au talent 2022. S-a aflat! Surpriză uriaşă în finala Românii au talent

În cea de-a doua semifinală LIVE Românii au talent, adolescentul a cucerit cu un moment plin de sensibilitate și energie. Jurații au comentat momentul lui din semifinală. Andi: „Nivelul este fără precendent. Ăsta a fost cel mai spectaculos număr! Am urmărit un număr perfect!”

„Fericire, bucurie și mândrie. Mândrie că am reușit să ajung aici și că e foarte multă muncă în spate”, a declarat mândru Darius Mabda, câștigătorul premiului pentru originalitate de la Românii au talent.

Darius locuiește într-un internat  din  Cluj-Napoca

Darius locuiește într-un internat din Cluj-Napoca și este elev la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia. Părinții au rămas în Oradea și sunt mândri de fiul lor, care se antrenează zilnic pentru a deveni un dansator cât mai bun.

„Mi-a fost teamă că nu se va acomoda. Am vrea şi să îl supraveghem mai mult. E greu pentru că nu e lângă noi. Dar se descurcă. Vrea să muncească pentru a ajunge acolo unde îşi doreşte”, a zis mama sa, Daciana Mabda, potrivit ebihoreanu.

Darius este pasionat de dansul contemporan şi de balet. „Cel mai mare vis al meu, dacă voi fi balerin, este să ajung la Teatrul Balşoi, din Moscova, iar dacă o să merg pe dans contemporan, vreau să ajung în Canada”, a mai zis orădeanul.

Citește și: Câştigător Românii au talent 2022. Cine este Emanuel Ion, favoritul caselor de pariuri la câștigarea trofeului

Darius Mabda a reuşit să obţină la „Românii au talent” patru de „DA”, iar juratul Mihai Bobonete a apăsat şi butonul Golden Buzz, trimiţându-l astfel direct în semifinalele consursului de talente.

„Am văzut foarte mulţi dansatori buni şi talentaţi. Dar ce ai tu este special. Îţi doresc din toată inima să ajungi pe podium anul acesta. Dacă nu chiar să câştigi”, i-a spus Andra, care l-a şi îmbrăţişat.

https://www.youtube.com/watch?v=lE9UZNuFN4U