Emanuel Ungureanu a răbufnit în scandalul şobolanilor şi gunoaielor din Bucureşti: Nu-mi place cum arată Capitala sub Nicușor Dan

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, s-a declarat nemulțumit de activitatea lui Nicușor Dan din funcția de primar general al Capitalei.

30 iul. 2021, 17:51
Emanuel Ungureanu a răbufnit în scandalul şobolanilor şi gunoaielor din Bucureşti: Nu-mi place cum arată Capitala sub Nicușor Dan

Emanuel Ungureanu a răbufnit la adresa primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, care a spus joi că nu sunt chiar așa mulți șobolani în capitală.

Șobolani sunt în toate marile Capitale ale lumii, pe mine ce mă îngrijorează din răspunsul domnului Nicușor Dan este că nu este în control. Un primar care se află de atâtea luni la conducerea Capitalei ar trebui să fie mult mai aplicat.

Citeşte şi: Nicuşor Dan aruncă vina pe Clotilde Armand pentru problema şobolanilor din Capitală. „Am avut o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile”

Nu e admisibil să spui că tu nu știi câte clădiri ai, să nu știi unde sunt focarele de infecție, ăsta nu e un răspuns de primar care contolează problema și nu sunt mulțumit deloc de răspunsul domnului Nicușor Dan.

Sunt foarte nemulțumit de modul în care gestionează problemele cele mai importante din București. Nu m-am așteptat să fie atât de lipsit de pragmatism. A dat răspunsuri de Nicușor Dan din opoziție. El trebuie să fie conștient că are puterea în mână, că are resurse să ne scape de șobolani și de țânțari și de mizerie.

Nu-mi place cum arată Capitala sub Nicușor Dan și o spun cât se poate de clar și de răspicat”, a declarat Emanule Ungureanu la Antena 3.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că Municipalitatea este la primul tratament privind combaterea şobolanilor, menţionând că, în opinia sa, nu există o creştere a numărului de rozătoare semnificativă faţă de anii precedenţi.

„În ceea ce priveşte deratizarea, suntem la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce priveşte planul de acţiune pe care l-am votat în Consiliul General, adică spaţii publice, subsoluri de blocuri, de instituţii publice, spitale, şcoli, parcuri ale Municipalităţii. Am avut şi o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile, aici suntem”, a afirmat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Situaţie şocantă în Capitală. Un bucureştean de 26 de ani a fost muşcat de un șobolan, în Piața Romană

Întrebat dacă are informaţii că pe străzile Capitalei au apărut mai mulţi şobolani, Nicuşor Dan a spus: „Nu există”.

„Pentru ţânţari avem măsurători să ne spună pe unde sunt. Pentru ceea ce înseamnă rozătoare, mai mult decât vedem noi, toţi, în viaţa curentă, nu există. În opinia mea, nu există o creştere a numărului de rozătoare semnificativă faţă de anii precedenţi. (…) Nu putem să controlăm în totalitate. Noi nu ştim în momentul de faţă nici care sunt proprietăţile municipalităţilor, dar să ştim care sunt clădirile abandonate din Bucureşti, pur şi simplu aceste informaţii nu există. Şi atunci, operatorii de deratizare se duc unde ştiu ei că trebuie să meargă. Până când nu o să avem evidenţa proprietăţilor, nu o să reuşim să controlăm cu totul”, a mai spus Nicuşor Dan.

El a apreciat că este un caz izolat cel al tânărului muşcat de şobolan în Capitală.

„În planul de acţiune votat de Consiliul General sunt trei tratamente pentru rozătoare şi 14 pentru ţânţari. În acest prim val de tratamente de deratizare s-a acţionat doar în parcurile care sunt în subordinea Municipiului Bucureşti, nu şi în parcurile care sunt în subordinea primăriilor de sector, dar o să facem asta şi în parcurile care ţin de primăriile de sector, începând cu Sectorul 2, de săptămâna aceasta”, a mai spus Nicuşor Dan.