Nicuşor Dan aruncă vina pe Clotilde Armand pentru problema şobolanilor din Capitală. „Am avut o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile”

Primarul general Nicuşor Dan o acuză pe Clotilde Armand, edilul Sectorului 1, problema gunoaielor a dus la apariţia şobolanilor în Capitală. Chiar dacă mâine împlineşte nouă luni de la preluarea mandatului, edilul Capitalei a afirmat cu nonşalanţă că "nu știm nici măcar care sunt proprietățile municipalității".

29 iul. 2021, 11:05
Nicuşor Dan aruncă vina pe Clotilde Armand pentru problema şobolanilor din Capitală. „Am avut o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile”

Nicuşor Dan aruncă vina pe Clotilde Armand pentru problema şobolanilor din Capitală. Edilul Capitalei a explicat că, din punctul său de vedere, nu există o „creştere semnificativă” a numărului de rozătoare faţă de anii precedenţi, dar recunoaşte că autorităţile nu pot controla aceste fenomen în totalitate.

„Din punct de vedere al atribuţiilor, pe ceea ce înseamnă dezinsecţie suntem la al cincilea tratament împotriva insectelor, a ţânţarilor. În ceea ce priveşte deratizarea, suntem la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce prevede planul de acţiune pe care l-am votat în CGMB, adică spaţii publice, subsoluri de blocuri, de instituţii publice, spitale, şcoli, parcuri ale municipalităţii”, a declarat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Întrebat despre creşterea numărului de şoareci şi sobolani din Capitală, Nicuşor Dan a aruncat vina pe „gunoaiele de pe stradă”, după ce în Sectorul 1 gunoaiele au rămas neridicate mai multe zile, pe fondul conflictului dintre edilul Clotilde Armand şi firma de salubritate Romprest.

„Am avut şi o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile. Aici suntem!”, a spus Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Consiliul Local Sector 1 a votat să o mandateze pe Clotilde Armand pentru a putea cere în instanţă de reziliere a contractului cu Romprest

Mai mult, edilul Capitalei a vorbit şi despre cazul tânărului muşcat de un şobolan în Piaţa Romană pe care îl consideră unul „izolat”.

„Nu există, așa cum pentru țânțari avem măsurători care să ne spună pe unde suntem, pe ceea ce înseamnă rozătoare mai mult decât ceea ce vedem noi toți în viața curentă nu există.

În opinia mea, nu există o creștere semnificativă a numărului de rozătoare față de anii precendenți. Vă spun care este motivul pentru care fenomenul acesta, înainte să avem o informație exhaustivă a locurilor unde putem să-i găsim, nu putem să o controlăm în totalitate.

Noi nu știm, în momentul de față, care sunt toate subsolurile de bloc, nu știm nici măcar care sunt proprietățile municipalității, dar să știm care sunt clădirile abandonate din București, pur și simplu această informație nu există. Și, atunci, operatorii de deratizare se duc unde știu ei că trebuie să meargă”, a spus Nicușor Dan.

„Până când nu o să avem evidenţa totală a proprietăţilor, nu o să reuşim să controlăm cu totul acest fenomen”, a adăugat el.

Citeşte şi: Situaţie şocantă în Capitală. Un bucureştean de 26 de ani a fost muşcat de un șobolan, în Piața Romană