Emanuel Ungureanu (USR PLUS) cere retragerea sprijinului pentru premierul Florin Cîţu. „I s-a umflat capul de la putere. Intră la rupere în tabăra lui Orban și e dispus să facă orice”

Scandal uriaş în coaliţia de guvernare, după ce premierul Florin Cîţu l-a demis pe Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor, fără a purta discuţii cu liderii PNL, USR PLUS şi UDMR.

08 iul. 2021, 17:20
Emanuel Ungureanu (USR PLUS) cere retragerea sprijinului pentru premierul Florin Cîţu. „I s-a umflat capul de la putere. Intră la rupere în tabăra lui Orban și e dispus să facă orice”

În consecinţă, Emanuel Ungureanu (USR PLUS) cere retragerea sprijinului pentru premierul Florin Cîţu pe care îl acuză că s-a mulţumit doar să îi anunţe telefonic pe liderii coaliţiei despre decizia remanierii lui Nazare.

„I s-a umflat capul la putere sau la măgar i s-a pus o tichie de mărgăritar. Domnul Cîțu nu e om de stat. Un om de stat face ce a făcut domnul Nazare, are o atitudine echidistantă, echilibrată. Domnul Cîțu dă un semnal clar. Intră la rupere în tabăra lui Orban și e dispus să facă orice, să dea foc țării, numai ca să ajungă el la putere.

Nu-l interesează absolut nimic decât să ajungă el și garda lui să controleze tot. Cine ar fi crezut? Era un nimeni în politică. Toți oamenii ăștia care-i bagă cuțitul în spate lui Orban sunt cei care au fost promovați chiar de el”, a spus Emanuel Ungureanu, deputat USR PLUS, la Antena 3, conform Ştiripesurse

Mai mult, surse politice citate de România TV au precizat că este luată în calcul retragerea sprjinului politic în cazul lui Florin Cîţu, după ce premierul nu s-a consultat cu liderii liberali în legătură cu remanierea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor.

Mai mult, reprezentantul PNL, Virgil Guran, nu a respins posibilitatea retragerii sprijinului pentru premier, dând de înţeles că există discuții pe acest subiect în partid.

Citeşte şi: Filmul revocării ministrului de Finanţe, versiunea lui Alexandru Nazare: Nu sunt întârzieri în proiectele de la MF. Mi-a spus că revocarea nu are legătură cu rezultatele, ci cu „echipa”

Alexandru Nazare a transmis, într-o postare pe Facebook, propria versiune asupra remanierii sale din Guvernul Cîţu. Nazare a precizat că premierul Florin Cîțu i-ar fi transmis că decizia de revocare nu are legătură cu rezultatele, ci cu „echipa””.

„Premierul mi-a cerut demisia, paradoxal, cu o zi înainte de emisiunea României de eurobonduri, menționând că dacă nu demisionez, îmi va cere remanierea. O demisie, înaintea unei emisiuni de eurobonduri, ar fi afectat condițiile pe care România le-ar fi putut obține pe piețele externe, condiții și așa vitrege”, a precizat fostul ministru al Finanţelor care a fost remaniat.

În urma revocării lui Alexandru Nazare de la Ministerul Finaţelor, interimatul va fi asigurat de premierul Florin Cîţu. Primul nume vehiculat în presă pentru preluarea mandatului de la Finanţe este cel al liberalului Dan Vîlceanu. Surse politice susţin însă că Dan Vîlceanu nu ar fi dorit de către preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Preşedintele Iohannis a semnat ordinul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe