Filmul revocării ministrului de Finanţe, versiunea lui Alexandru Nazare: Nu sunt întârzieri în proiectele de la MF. Mi-a spus că revocarea nu are legătură cu rezultatele, ci cu „echipa”

Alexandru Nazare a transmis, într-o postare pe Facebook, propria versiune asupra remanierii sale din Guvernul Cîţu. Nazare a precizat că premierul Florin Cîțu i-ar fi transmis că decizia de revocare nu are legătură cu rezultatele, ci cu "echipa"”.

08 iul. 2021, 15:37
Filmul revocării ministrului de Finanţe, versiunea lui Alexandru Nazare: Nu sunt întârzieri în proiectele de la MF. Mi-a spus că revocarea nu are legătură cu rezultatele, ci cu „echipa”

Alexandru Nazare reacţionează după ce premierul Florin Cîţu a anunţat revocarea lui din funcţie, motivând decizia prin „întârzieri” în derularea proiectelor la Ministerul de Finanţe.

În replică la afirmaţiile premierului, Alexandru Nazare a povestit, într-o postare pe Facebook, propria variantă a remanierii sale, precizând că „nu sunt întârzieri în proiectele de la Ministerul Finanțelor” şi lăsând să se înţeleagă că demiterea sa are legătură cu faptul că „nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL”.

Citeşte şi: Ludovic Orban îl dinamitează pe Cîţu după remanierea ministrului Finanţelor: „Vreau să cred, deși îmi este foarte greu, că nu e o răzbunare”

„Premierul mi-a cerut demisia, paradoxal, cu o zi înainte de emisiunea României de eurobonduri, menționând că dacă nu demisionez, îmi va cere remanierea. O demisie, înaintea unei emisiuni de eurobonduri, ar fi afectat condițiile pe care România le-ar fi putut obține pe piețele externe, condiții și așa vitrege.

Ieri, în timpul negocierilor, a revenit cu mesaje telefonice insistând să primească demisia cât mai curând. Imediat cum am finalizat cu succes emisiunea de eurobonduri, i-am răspuns că după toată munca depusă, rezultatele bune obținute și reflectate în execuția bugetară și evaluările instituțiilor financiare internaționale, luând în calcul și modul în care permanent a apreciat activitatea mea și a colegilor din Ministerul Finanțelor, nu consider că aș avea vreun motiv sa îmi asum o demisie atât timp cât am apărat cu onestitate și bună credință interesele financiare ale României.

I-am spus domnului Florin Cîțu să pună în discuție decizia legată de evaluarea și retragerea mandatului meu în forurile de decizie ale PNL, conform protocolului asumat în coaliție.

Astăzi, înainte de ședința de Guvern, mi-a confirmat că va trimite propunerea de remaniere. Am menționat că remanierea nu se impune dacă analizăm rezultatele; a replicat că această decizie nu are legătură cu rezultatele, ci cu “echipa”. Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL. Am considerat că o atitudine neutră, prin prisma poziției de ministru de Finanțe, este cea mai înțeleaptă în raport cu interesele românilor, cu țintele asumate de România și cu imaginea PNL.

Țin să menționez că nu sunt întârzieri în proiectele de la Ministerul Finanțelor, așa cum a precizat premierul. Mai mult, am deblocat multe dintre proiectele preluate și am inițiat multe altele noi, precum parteneriatul cu UiPath.
Am mărit, în negociere cu Comisia Europeană, suma alocată Ministerului de Finanțe prin PNRR, de la 100 mil. EUR la 562 mil EUR și am dublat numărul de proiecte de digitalizare, de la 25 la 50. În plus, am adăugat și reforme proiectelor de investiții.

Spre exemplu, astăzi avem 90.000 de case de marcat conectate pentru că am demarat o aplicație nouă în luna ianuarie, care este funcțională. Numai dacă acest proiect este finalizat cu succes până la sfârșitul anului, așa cum am planificat, va avea efecte de minim 10% în creșterea colectării TVA. Aplicația demarata în 2020, de ministrul Finanțelor de atunci, încă nu este funcțională”, a scris Alexandru Nazare pe Facebook.

Nazare a ţinut să le mulţumească colegilor din Ministerul de Finanțe pentru activitate și rezultate şi colegilor PNL care l-au susţinut.

De asemenea, Alexandru Nazare i-a mulţumit preşedintelui Klaus Iohannis „pentru încrederea acordată la numirea în funcția de ministru de Finanțe și pe parcursul mandatului”.

Citeşte şi: Preşedintele Iohannis a semnat ordinul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe

În urma revocării lui Alexandru Nazare de la Ministerul Finaţelor, interimatul va fi asigurat de premierul Florin Cîţu. Primul nume vehiculat în presă pentru preluarea mandatului de la Finanţe este cel al liberalului Dan Vîlceanu. Surse politice susţin însă că Dan Vîlceanu nu ar fi dorit de către preşedintele Klaus Iohannis.


loading...
Partenerii noștri