Preşedintele Iohannis a semnat ordinul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

08 iul. 2021, 15:02
Preşedintele Iohannis a semnat ordinul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe

Klaus Iohannis a semnat, pe lângă revocarea lui Nazare, şi decretul privind desemnarea premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Finanţelor.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, remanierea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 8 iulie 2021, următoarele decrete:

– Decret de revocare din funcţia de membru al Guvernului a domnului Alexandru Nazare, ministrul finanţelor;

– Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al finanţelor, interimar”, arată Administraţia Prezidenţială.

Alexandru Nazare susţine că şi-a îndeplinit atribuţiile şi a fost chiar apreciat de premierul Cîţu

Florin Cîţu a precizat joi că a discutat cu liderii coaliţiei despre această remaniere, că în cursul zilei de marţi a informat despre această decizie şi că a avut încă o discuţie joi dimineaţă cu toţi liderii coaliţiei.

La rândul său, Alexandru Nazare, ministrul de Finanţe revocat de premierul Florin Cîţu, a explicat că şi-a făcut treaba la minister cu rezultate vizibile, apreciate de multe ori chiar şi de şeful Guvernului. El a adăugat că i-a spus prim-ministrului că nu are motive întemeiate ca să demisioneze din funcţie.

Citeşte şi: Ludovic Orban, noi săgeţi către Florin Cîţu: „Sunt unii care se proclamă mai nou campioni ai luptei împotriva PSD. Eu am participat la toate bătăliile cu hidra comunistă”