Emeric Ienei este consilierul premierului maghiar Viktor Orban. Ungurii vor să deschidă încă o academie de fotbal în România

Emeric Ienei, antrenorul care a adus Stelei Cupa Campionilor Europeni în 1986 a devenit consilierul premierului maghiar, Viktor Orban.

RomaniaTV.net
07 mart. 2019, 10:30
Emeric Ienei este consilierul premierului maghiar Viktor Orban. Ungurii vor să deschidă încă o academie de fotbal în România

Cu ajutorul lui Emeric Ienei, guvernul Ungariei vrea să preia o echipă din judeţul Bihor, unde să investească într-o nouă academie. Executivul de la Budapesta a investit deja 6 milioane de euro în fotbalul românesc în academiile de fotbal de la Sf Gheorghe şi de la Miercurea Ciuc.

Da, mă cunosc de foarte mult vreme cu Orban, sunt consilierul lui. Am fost o singură dată la dânsul, în Ungaria, unde am avut o întâlnire, dar de atunci nu am mai mers acolo pentru că îmi este greu cu drumurile. Vorbim destul de des la telefon, e metoda de comunicare cea mai simplă. Ne ştim de multă vreme! Când am mers la dânsul la birou, în Budapesta, chiar mai veniseră nişte turci ca să vorbească despre fotbal şi sport„, a precizat Emeric Ienei pentru Gazeta Sporturilor.

În ultimele discuţii pe care le-am avut am încercat să găsim un loc şi o echipă de aici unde să facă o academie de fotbal. După modelul de la Sepsi şi Csikszereda. Am avut deja primele discuţii cu dânsul şi cu cei din oraş. Încerc să ajut cu cele mai bune sfaturi şi informaţii pe care le am. Cred că o să vină şi domnul Orban şi vom stabili exact locaţia unde să fie construită Academia şi să punem la punct toate detaliile, să dăm drumul la treabă„, a mai spus Emeric Ienei.