Emil Boc anunţă o viitoare colaborare la alegerile parlamentare între USR-PLUS şi PNL

Emil Boc a anunţat la România TV o posibilă colaborare la alegerile parlamentare între PNL şi USR-PLUS.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 12:20
Emil Boc anunţă o viitoare colaborare la alegerile parlamentare între USR-PLUS şi PNL

După ce Nicuşor Dan a reuşit să o învingă pe Gabriela Firea la alegerile locale, fiind susţinut de USR-PLUS şi PNL, Emil Boc a anunţat o nouă posibilă colaborare la alegerile parlamentare.

„Nicuşor Dan nu ieşea primar fără PNL. A fost o decizie înţeleaptă din punct de vedere strategic a PNL-ului. Gabriela Firea este un om de calibru politic si administrativ. Ea putea fi învinsă doar de o coaliţie  consistenta si corecta. S-a văzut că a fost o decizie corectă. Împreună am putut să obţinem această victorie. Acesta a fost un bun exerciţiu pentru a proiecta o viitoare colaborare parlamentara”, a spus Emil Boc la România TV

La Bucureşti, Nicuşor Dan, candidatul PNL- USR PLUS la Primăria Capitalei, a obţinut 42,75% din voturi la alegerile locale de duminică, în timp ce contracandidata sa de la PSD, primarul în funcţie Gabriela Firea are un scor de 38%. Însă PSD a luat cele mai multe voturi la Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Conform datelor parţiale BEC, la Consiliul General, PSD ar obţine 21 de posturi de consilieri, USR – PLUS obţine 17, PNL – 12, iar PMP – 5.

Citeşte şi REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 CLUJ. Emil Boc a câştigat al cincilea mandat de primar cu 75 % din voturi