REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 CLUJ. Emil Boc a câştigat al cincilea mandat de primar cu 75 % din voturi

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 CLUJ. Potrivit datelor de la Biroul Electoral Judeţean Cluj, Emil Boc a câştigat un nou mandat de primar. 

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 05:40
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 CLUJ. Emil Boc a câştigat al cincilea mandat de primar cu 75 % din voturi

Conform datelor Biroului Electoral Județean Cluj, Emil Boc (PNL) a obţinut 75% din voturi. Pe locul doi s-a clasat Emanuel Ungureanu (USR-PLUS) cu 8%, urmat de Csomo Botond (UDMR) 7,5% şi Valentin Cuibus (PSD) care a obţinut 4,68% din voturi.

Emil Boc este la al cincilea mandat la Primăria Cluj-Napoca. Primul său mandat l-a câştigat în 2004.

De asemenea, potrivit numărătorii paralele realizate la secțiile de votare, PNL a câștigat toate cele cinci municipii din județul Cluj și orașul Huedin.

Marea „surpriză” vine de la cei care au trecut de la PSD la PNL. Cristian Matei de la Turda reușește să își păstreze funcția, iar la Dej Costan Morar obține al patrulea mandat.

Citeşte şi REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 NEAMŢ Social-democratul Ionel Arsene a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a obţinut un nou mandat, cu 72.753 de voturi, la mare distanţă de candidatul USR, Emanuel Ungureanu, care a întrunit puţin peste 8.000 de voturi. „Ce să spun clujenilor care m-au inventat şi reinventat politic de fiecare dată, le datorez tot ceea ce sunt şi tot ceea ce am făcut şi fac în viaţa politică. De aceea simt o uriaşă responsabilitate şi sper să nu îi dezamăgesc”, a declarat, luni, Emil Boc. Preşedinţia Consiliului Judeţean a fost câştigată de Alin Tişe (PNL).

„Nu am cuvinte să le mulţumesc clujenilor pentru încrederea acordată, cuvintele ar fi de prisos, ce să spun clujenilor care m-au inventat şi reinventat politic de fiecare dată, le datorez tot ceea ce sunt şi tot ceea ce am făcut şi fac în viaţa politică. De aceea simt o uriaşă responsabilitate şi sper să nu îi dezamăgesc. Pot să îi asigur doar că tot ceea ce ştiu şi pot, împreună cu echipa din care fac parte, ne vom strădui să facem astfel încât să nu transformăm acest uriaş vot de încredere în dezamăgire”, a declarat Emil Boc, luni, într-o conferinţă de presă.

El l-a felicitat pe Alin Tişe pentru câştigarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Emil Boc a obţinut 72.753 de voturi, fiind urmat de candidatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu – 8.024 de voturi.

La Consiliul Local, PNL a avut 52.180 de voturi, iar USR-PLUS – 16.569 voturi.

Preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj a fost câştigată de Alin Tişe – 126.942 voturi, el fiind urmat de Cătălin Sălăgean – 32.222. La Consiliul Judeţean, PNL a obţinut 117.226 voturi, iar USR-PLUS – 30.568.