Emil Boc, apel către PNL, USR, UDMR şi PSD: „O să pierdem bani pentru proiecte”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, atrage atenția că actuala criză politică ar putea avea efecte și în plan local. Edilul aduce în discuție formarea bugetului în administrațiile locale, buget care trebuie elaborat mai întâi de Guvern.

28 oct. 2021, 11:17
Emil Boc, apel către PNL, USR, UDMR şi PSD: „O să pierdem bani pentru proiecte”

Emil Boc face un apel, disperat la întreaga clasă politică. „Noi, administrațiile locale, nu ne putem face bugetele pentru anul următor, pentru că nu este un Guvern plin care să poată elabora bugetul de stat.  Noi din nou o să pierdem bani pentru diverse proiecte. Nu poți să aduci un proiect nou dacă nu ai proiect de buget depus și aprobat”, a spus Emil Boc la Napoca Live.

„Prima opțiune este evident că e acum un Guvern minoritar PNL-UDMR. Singura coerență politică în momentul de față e între PNL și UDMR. În rest nu există compatibilități politice.  Nu pot fi rezolvate de pe o oră pe alta. Soluția lui Ciucă e prima opțiune pe care o avem în lucru. Dar se discută și se negociează”, spune Emil Boc.

Marcel Ciolacu cere guvern de tehnocraţi: „Fac un apel la toţi liderii politici, întindem prea mult răbdarea românilor”
„E o triplă criză suprapusă: politică, început de criză economică (…) și medicală.  Aceste creșteri ale prețului la utilități chiar dacă Guvernul a luat măsuri foarte bune de a plafona prețurile la energie și gaz ecoul lor nu o să se stingă la prețuri și o să găsim din nefericire în lanțul acesta creșteri de prețuri, așa cum am și văzut deja.  E o speță mai complicată.

Florin Cîţu: „Nu se poate reface USL. Domnul Ciucă are mandat să negocieze cu USR. Eu sper să avem o discuţie bărbătească în cadru mai larg”

Politic e complicat și din punct de vedere constituțional. Practic n-am avut niciodată o asemenea situație: a mai fost în 2009 când am fost eu premier; am avut tot așa un Guvern căzut prin moțiune de cenzură și care a mai stat până în decembrie, dar atunci era un element de referință: erau alegerile prezidențiale. Știam că se curmă socoteala. Acum nu avem un asemenea element care să încheie cu siguranță acel moment. Singurul moment care poate fi sunt alegerile anticipate. Numai că sunt extrem de complicate și într-un moment în care țara are nevoie de decizii care să fie luate de un Guvern plin. (…) Eu cred în maturitatea clasei politice. De la romani este o vorbă: salvarea republicii este legea supremă! Să se găsească o soluție politică prin care Guvenrul Ciucă să treacă. După care avem timp: trece pandemia, stabilizăm prețurile și avem timp și de bătălii politice”, a conchis Emil Boc la Napoca Live.


loading...