ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cine sunt cei 14 candidaţi care luptă pentru Preşedinţia României VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. 14 candidaţi şi-au înscris candidatura la Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014. Singurul care îşi anunţase intenţia de a candida şi nu şi-a depus cererea la BEC este Ioan Ghişe. Înscrierea s-a încheiat.

23 sept. 2014, 18:53
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cine sunt cei 14 candidaţi care luptă pentru Preşedinţia României VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Până în acest moment la Biroul Electoral Central şi-au înregistrat candidatura 14 candidaţi. BEC s-a pronunţat pe trei candidaturi până în acest moment, emiţând decizii de acceptare a candidaturii pentru Victor Viorel Ponta, Klaus Iohannis şi Monica Macovei”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

În cadrul şedinţei de miercuri a BEC va începe analiza celorlalte dosare de candidatură depuse luni şi marţi şi luni.

„Avem la dispoziţie un termen de 48 de ore ca să emitem decizii de acceptare sau respingere a acestor dosare de candidatură, urmând ca după aceea să curgă termenele de depunere de contestaţii la aceste candidaturi la Curtea Constituţională, soluţionarea contestaţiilor de către Curtea Constituţională, iar pe 28 să constatăm rămânerea definitivă a candidaturilor”, a adăugat Muhuleţ.

Primul care şi-a înregistrat dosarul la BEC a fost candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC. VICTOR PONTA şi-a depus miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatură pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Victor Ponta a strâns 2,2 milioane de semnături pentru candidatura sa la Cotroceni.

Al doilea candidat înscris în cursa pentru Cotroceni a fost KLAUS IOHANNIS. „Am intrat pe drumul drept pentru Preşedinţia României. Vreau să mulţumesc celor peste 2.200.000 de alegatori care au semnat pentru mine. E un număr impresionant de semnături adunate în doar câteva săptămâni într-un timp record, iar acum a venit vremea faptelor. Oamenii mă cunosc sunt mai puţin un om al vorbelor şi mai mult un om al faptelor”, a declarat Iohannis, după depunerea candidaturii.

Europarlamentarul MONICA MACOVEI şi-a depus, duminică, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidat pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

„Dacă toţi cei care cred în mine mă vor vota, din primul tur vom învinge. Şi David l-a învins la Goliat. (…) Am strâns peste 300.00 de semnături. E bine că PSD şi PNL s-au oprit din întrecerea socialistă, pentru că altfel strângeau mai multe semnături decât numărul votanţilor. (…) Candidez pentru că vreau ca România să rămână pe direcţia Vest şi să garantez siguranţa naţională a ţării noastre”, a spus Macovei.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Luni s-a înregistrat un val de depuneri de candidaturi: Elena Udrea (PMP), Călin Popescu-Tăriceanu (candidat independent), Dan Diaconescu (PP-DD) şi Kelemen Hunor (UDMR) au venit la BEC pentru a-şi oficializa candidatura.

ELENA UDREA, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, a anunţat că a strâns peste 400.000 de semnături.

„Candidatura mea este şanse unei Românii frumoase. Sunt preşedintele potrivit pentru România de acum. După 25 de ani în care ne-am luptat cu trecutul comunist, România are şansa să meargă pe un drum al modernizării pe care se află deja, dar pe care trebuie să-l continue”, a declarat Elena Udrea, după depunerea candidaturii.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU intră în cursa pentru Cotroceni ca independent, întrucât partidul pe care l-a creat, PLR, nu a fost încă înregistrat la Tribunal.

DAN DIACONESCU, candidatul PPDD, a declarat că a strâns 1 milion de semnături pentru candidatura la Preşedinţie, dar a depus la BEC doar o parte dintre ele.

„Păstrăm foarte multe semnături pe care ni le-au trimis înflăcăraţii noştri susţinători, depunem o parte dintre ele, un minim necesar, apoi continuăm campania de strîngere a semnăturilor astfel încât să avem suficient de multe pentru a intra în turul doi. După calculele noastre, avem nevoie de aproximativ 2 milioane de simpatizanţi pentru a obţine 20% la alegeri”, a spus DD.

KELEMEN HUNOR candidează la alegerile prezidenţiale din noiembrie din partea UDMR. Kelemen Hunor a precizat că a strâns aproape 270.000 de semnături.

„Cuvântul-cheie în această campanie prezidenţială pentru mine va fi respectul. Vreau o Românie respectată, o Românie puternică, o ţară respectată în Uniunea Europeană şi în această regiune iar eu cred că în acest moment avem toate pârghiile şi atuurile de a deveni un stat puternic în regiune”, a declarat Kelemen Hunor. 

În ultima zi de înscriere, TEODOR MELEŞCANU şi-a depus candidatura la BEC marţi dimineaţa, la o zi după ce a demisionat din fruntea SIE. Teodor Meleşcanu a declarat că a strâns aproape 400.000 de semnături şi a explicat că va candida ca independent, sprijinit de „o serie de formaţiuni” şi că nu există nici o prevedere legală care să îi interzică să intre în cursă. 

CORNELIU VADIM TUDOR şi-a depus candidatura la Preşedinţie din partea Partidului România Mare, marţi, la Biroul Electoral Central (BEC). El a precizat la sediul BEC că a strâns peste 200.000 de semnături şi că-şi va vinde maşina pentru a face rost de bani pentru campania electorală.

Fostul deputat WILLIAM BRÎNZĂ şi-a depus şi el marţi candidatura la Preşedinţie din partea Partidului Ecologist Român marţi la Biroul Electoral Central. Ecologiştii au strâns 300.000 de semnături în sprijinul candidaturii lui William Brânză.

SZILAGYI ZSOLT, candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, şi-a depus, marţi, la BEC candidatura  la Preşedinţie. Szilagyi Zsolt a declarat că a depus 217.000 de semnături. „Suntem conştienţi de faptul că vom fi controlaţi la sânge”, a spus candidatul PPMT. 

O candidatură neaşteptată a fost cea a liderului partidului Prodemo, MIREL MIRCEA AMARIŢEI, care şi-a depus marţi candidatura la Preşedinţie. Mirel Mircea Amariţei a spus că nu îi este frică de niciun contracandidat şi că a strâns peste 200.000 de semnături.

În cursa pentru Cotroceni s-a înscris şi preşedintele Partidului Alternativa Socialistă (PAS), CONSTANTIN ROTARU. La scrutinul din 2009, Rotaru a obţinut peste 43.000 de voturi.

Ultimul candidat înscris în cursa pentru Cotroceni este GHEORGHE FUNAR. El şi-a depus candidatura la Preşedinţie în calitate de independent marţi seara, la Biroul Electoral Central (BEC). Funar a spus că a depus o listă cu 239.000 de semnături şi că singura şansă pe care o are poporul român pentru a pune capăt „dictaturii partidelor politice” împotriva neamului românesc, pentru a salva ţara, a asigura un viitor fericit românilor şi a reunifica statul este să îl voteze.

Singurul care şi-a anunţat intenţia de a intra în cursa pentru Cotroceni şi nu şi-a depus încă dosarul la BEC este Ioan Ghişe (independent). 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Ioan Ghişe declara, marţi la prânz, că nu a strâns încă cele 200.000 de semnături pe care legea îl obligă să le aibă pentru a intra în cursă.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Campania electorală pentru primul tur de scrutin al prezidenţialelor începe pe 3 octombrie şi se va încheia pe 1 noiembrie, ora 7,00. Primul tur de scrutin va avea loc pe 2 noiembrie iar cel de-al doilea pe 16 noiembrie.