Emil Boc: Elena Udrea nu mi-a sesizat nici un fapt de corupţie

Fostul prim-ministru Emil Boc a declarat că nu a fost informat despre existenţa unor fapte de corupţie la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, aşa cum a susţinut Elena Udrea.

03 dec. 2014, 11:35
Emil Boc: Elena Udrea nu mi-a sesizat nici un fapt de corupţie

„N-am fost sesizat cu niciun fapt de coruptie. Dacă aş fi fost sesizat, l-aş fi trimis autorităţilor statului, lucru pe care trebuie să-l facă orice cetăţean”, a declarat Emil Boc.

Elena Udrea, liderul PMP, a declarat, pe 27 noiembrie, că a semnalat neregulile de la ANRP încă din timpul Guvernului Boc. „Reacţia instituţiilor şi a colegilor a fost că eu mă înşel şi că lucrurile sunt ok”, a spus Udrea.

În vremea în care făceam parte în Guvernul Boc am semnalat că la ANRP se vorbeşte de fapte de corupţie la adresa preşedintei. Am spus că am auzit că acolo se întâmplă fapte de corupţie. Reacţia instituţiilor şi a colegilor a fost că eu mă înşel şi că lucrurile sunt ok. Sunt dintre cei acre au semnalat că este grav, ilegal, ce se întâmplă la ANRP. Nu dau numele colegilor, dar vorbim de colegii din Guvernul Boc. Acest dosar a început în 2013. DNA nu am sesizat pentru că nu era treaba mea. Eu am avut nişte semnale de la cetăţeni, de la oameni implicaţi. Acest semnal l-am transmis şi eu. Am văzut acum critici că doamna Bica a fost numită procuror DIICOT. Dacă existau informaţii, presupun că cei care au numit-o, Victor Ponta şi Traian Băsescu, ar fi ştiut. Părerea mea este că nu s-a ştiut”, a arătat Udrea.

Vasile Blaga a reacţionat la declaraţiile Elenei Udrea referitoare la neregulile de la ANRP pe care le-ar fi semnalat din timpul guvernării Boc. Blaga a spus că Udrea nu l-a informat niciodată despre acest lucru şi este convins că nici pe Emil Boc, premier la acea vremea, şi a acuzat-o că „minte” dacă a spus aşa ceva.

Nu m-a informat de aşa ceva şi sunt convinsă că nici pe domnul Boc. (…) Este foarte grav dacă dânsa ştia de ilegalităţi si nu le-a spus. Mie nu mi le-a spus niciodată şi sunt convinsă că nici domnului Boc. Pentru ca si eu si domnul Boc am fi luat masuri, nu am ştiu şi nici nu stiu de nicio ilegalitate„, a declarat Vasile Blaga, la România TV.

„Daca a zis, eu nu ştiu ce a zis, pe mine nu mă interesează ce spune doamna Udrea, dar nici mie nici domnului Boc sunt convins că nu ne-a spus de niciun fel de ilegalitati”, a adăugat Blaga.

Acesta a negat vreo implicare a PDL în activitatea ANRP. „Un partid serios nu se implica in astfel de lucruri. Ddaca sunt oameni care gresesc sau au gresit, ei platesc. Ceea ce trebuie sa-si asume un partid este modul in care isi alege reprezentanţii in astfel de funcţii publice la un moment dat si aici e de discutat”, a spus Blaga.