Emil Boc îşi aminteşte de criza din 2010 şi o compară cu cea actuală: „Nu am avut de ales. Criza de acum poate fi rezolvată”

Emil Boc este singurul fost premier al României care a luat măsuri dure de austeritate, în 2010, când a tăiat pensiile cu 15% şi salariile cu 25%. Primarul Clujului nu îşi aminteşte cu drag de acele măsuri, dar spune că a fost într-o situaţie fără ieşire, pe care nu o putea rezolva altfel.

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 07:32
Emil Boc îşi aminteşte de criza din 2010 şi o compară cu cea actuală: „Nu am avut de ales. Criza de acum poate fi rezolvată”

Emil Boc este primar la Cluj şi susţine că în acel moment nu credea că va mai rămâne în politică, dar a ales să o facă, iar în prezent este unul dintre cei mai influenţi politicieni din PNL.

„În acel moment, nu credeam că voi mai rămâne în politică. Avem, eu şi preşedintele, o situaţie economică foarte grea de gestionat şi nu am avut altă variantă decât să luăm măsurile nepopulare”, a spus Boc, la Realitatea Plus.

Fostul premier a comparat criza de atunci cu cea care se profilează acum. Concluzia sa este că România va traversa mai uşor această criză. În plus, edilul clujean este convins că România poate profita de fondurile puse acum la dispoziţie de Uniunea Europeană.

„Criza de acum nu este una sistemică, ci una conjuncturală, care poate fi rezolvată. Un guvern inteligent poate gestiona bine ţara, pentru că există 33 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Avem o şansă la dezvoltare, să nu mai avem oameni care merg la cules de sparanghel în Germania, ci români care stau şi muncesc acasă”, a mai afirmat Boc.

Citeşte şi: Tăriceanu, mesaj dur pentru Iohannis şi Orban: „Mişcaţi-vă fundurile pe teren!”