Emil Lupulescu, fostul mare jucător de la Politehnica Iași, a murit la vârsta de 74 de ani

Emil Lupulescu, unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din istoria echipei Politehnica Iaşi, a decedat, joi, la vârsta de 74 de ani, a anunţat clubul pe site-ul său oficial.

26 nov. 2020, 23:46
Emil Lupulescu, fostul mare jucător de la Politehnica Iași, a murit la vârsta de 74 de ani

Emil Lupulescu, supranumit „Căţeaua” de suporteri, s-a născut la 15 mai 1946 şi a făcut parte din echipa Politehnicii în perioada 1964-1972. A fost printre cei mai buni marcatori ai campionatului în sezonul 1968-1969.

Emil Lupulescu a format nenumărate generaţii de juniori la Liceul cu Program Sportiv, a fost conducător şi antrenor al Politehnicii Iaşi, iar în ultima perioadă a activat ca observator de jocuri în cadrul AJF Iaşi.

În acest an, Politehnica Iaşi a mai pierdut alte două simboluri, Ionuț Popa și Mihai Romilă II.

Emil Lupulescu avea Covid-19

Emil Lupulescu s-a infectat cu Covid-19 înainte de a înceta din viață, iar starea lui de sănătate s-a agravat și din cauza patologiilor asociate. A suferit o hemoragie internă în urmă cu câteva zile și a fost internat în spital în stare gravă, dar medicii nu l-au putut salva.

Fratele unui fost antrenor de la FCSB a murit de coronavirus. Ultimul său mesaj e sfâşietor: „Luaţi în serios Covidul!”

În ultimii ani, Emil Lupulescu a activat ca profesor la catedra de fotbal la Liceul cu Program Sportiv Iași și a fost observator la ligile inferioare în cadrul Asociației Județene de Fotbal Iași.

„O veste dramatic! Nici nu au trecut 7-8 zile de când ne-am întâlnit, totul era în regulă atunci. Sunt răvășit, ne-a zdruncinat rău de tot această veste. A fost un mare atacant, un om trup și suflet pentru fotbalul ieșean. L-am avut secund, am lucrat cu el, l-am avut și vicepreședinte la Politehnica”, a spus cu lacrimi în ochi prof. Leonid Antohi pentru ProSport.


loading...