Emil Săndoi şi Daniel Pancu sunt noii selecţioneri au reprezentativelor U21 şi U20

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că obiectivul noului selecţioner al naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, este calificarea în semifinalele Campionatului European U21

16 aug. 2022, 16:15
Emil Săndoi şi Daniel Pancu sunt noii selecţioneri au reprezentativelor U21 şi U20

Emil Săndoi revine la naţionala de tineret după 9 ani, el activând la acest nivel de vârstă în perioada 2006-2013. Ca antrenor a mai lucrat la cluburile FC Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, FC Vaslui, CS U Craiova, Concordia Chiajna, FC Argeş şi Chindia Târgovişte.

În vârstă de 57 de ani, Emil Săndoi şi-a început cariera de fotbalist la Craiova, unde a cucerit trei trofee: titlul în Liga 1 (1991) şi Cupa României (1991 şi 1993). A mai evoluat în Franţa, la Angers, şi la FC Argeş. Pentru echipa naţională a României a bifat 30 de selecţii.

Fostul fundaş central va continua munca începută de Florin Bratu, aceea de a crea o selecţionată U21 pentru Campionatul European, unde România e calificată din postura de ţară gazdă.

Nadia Comăneci, plecăciune pentru David Popovici: „Este absolut fabulos ceea ce a reușit David”
Emil Săndoi: „Va fi o muncă dificilă, chiar dacă iniţial ne gândim că un turneu final e peste un an, acţiunile pe care le vom avea până în perioada respectivă vor fi puţine. E o repsonsabilitate foarte mare pentru mine. În momentul în care antrenezi una dintre echipele naţionale, consider că reprezinţi o naţiune.”

Tot începând de marţi, naţionala Under 20 a României are un nou selecţioner: fostul internaţional român, Daniel Pancu. Campion al României, cu Rapid (1999), şi al Turciei, cu Beşiktaş (2003), Pancu a debutat la seniori la Politehnica Iaşi, anunţă FRF.

A mai evoluat în cariera sa la Cesena, Bursaspor, Akhmat Groznîi, FC Vaslui, ŢSKA Sofia şi FC Voluntari. În palmares mai are: trei Cupe ale României (1998, 2002, 2006), două Supercupe ale României (1999, 2002) şi o Supercupă a Turciei (2006). Pentru echipa naţională a reuşit 9 goluri în 27 de partide.

Ca antrenor, Daniel Pancu, 44 de ani, se află la a treia experienţă, după ce a mai activat la Rapid şi Politehnica Iaşi.

Daniel Pancu: „E o zi de mare bucurie, o postură care mă onorează şi responsabilizează. Îmi doresc ca până la sfârşitul acestui mandat să promovez cât mai mulţi jucători la naţionala U21. Voi merge la cluburi, voi merge la academii, voi ţine legătura cu antrenorii şi selecţia o voi face şi în funcţie de informaţiile pe care le voi primi”.

Sportivele de AUR ale României îi taxează dur pe politicieni: „Le urăm vacanță plăcută. Probabil când vom avea mai multe rezultate vor face un mic deranj și vor veni alături de noi”
Pentru că la Campionatul European U21 este posibil să se regăsească şi jucători U20, cei doi vor colabora pentru a construi cel mai bun lot pentru a reprezenta România la EURO 2023. La turneul final, Daniel Pancu va face parte din staff-ul lui Emil Săndoi.

Mihai Stoichiţă: „Amândoi au un CV impresionant din punct de vedere al activităţii, atât ca fotbalişti, dar, pe viitor, sper şi ca antrenori ai loturilor naţionale. Argumentele care au dus la desemnarea lor sunt foarte multe, pentru că au fost foarte bine analizate toate aspectele. Vreau să le urez baftă multă!”

Următoarele partide ale naţionalelor U21 şi U20

22.09: Cehia U20 – România U20
26.09: România U20 – Germania U20
23.09: România U21 – Spania U21
27.09: România U21 – Ţările De Jos U21

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că obiectivul noului selecţioner al naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, este calificarea în semifinalele Campionatului European U21 care va fi organizat în vara anului 2023 de România şi Georgia.

El a explicat că în pregătirea lotului pentru participarea la EURO 2023, Emil Săndoi va fi ajutat şi de noul selecţioner al reprezentativei U20, Daniel Pancu.

„În urma discuţiilor cu foştii selecţioneri de la U21 şi U20 nu am ajuns la un acord pentru a continua contractele. Iar atunci am hotărât să începem un nou drum cu doi antrenori valoroşi, Emil Săndoi şi Daniel Pancu, doi antrenori din două generaţii diferite care şi-au demonstrat capacitatea de a gestiona o astfel de situaţie. Contractele sunt confidenţiale. Dar vă pot spune că Daniel Pancu îşi încheie activitatea de antrenor la U20 în luna martie a anului viitor. După aceea, el se va alipi staff-ului condus de Emil Săndoi la naţionala U21, pentru că vor fi jucători de la U20 care vor face pasul la U21. Ei vor pregăti şi vor construi împreună echipa naţională de tineret pentru Campionatul European U21 din vara viitoare. Dreptul de renegociere a contractelor este după Campionatul European U21. Obiectivul lor este o calificare în semifinale la Campionatul European de tineret. Să fie foarte clar. Nu poţi să-ţi impui un obiectiv mai jos decât ai fost acum 2 sau 3 ani. Şi la CE din Ungaria am fost la un pas, cred că 2-3 goluri, de calificarea în semifinale, de fapt în faza următoare a turneului. La Campionatul European jucăm acasă, iar dacă va fi emulaţia de la ediţia din Italia în jurul naţionalei de tineret eu cred că nu o să avem probleme (n.r. – în a atinge faza semifinalelor)”, a spus Stoichiţă la conferinţa de presă în care au fost prezentaţi selecţionerii U21 şi U20, Emil Săndoi, respectiv Daniel Pancu.