Nadia Comăneci, plecăciune pentru David Popovici: „Este absolut fabulos ceea ce a reușit David”

Performanţă excepţională pentru David Popovici! A câştigat aurul şi la 200 metri liber, după victoria de la 100 metri liber, la CE de Nataţie. Şi Europenele nu s-au terminat.

16 aug. 2022, 09:35
Nadia Comăneci, plecăciune pentru David Popovici: „Este absolut fabulos ceea ce a reușit David”

Performanțele extraordinare obținute de David Popovici, care a devenit dublu campion european, după ce a ieșit și dublu campion mondial, au făcut înconjurul lumii.

Nadia Comăneci, socotită cea mai bună sportivă din istoria României, face o plecăciune adâncă în fața puștiului de 17 ani. „Este absolut fabulos ceea ce a reușit David. Trebuie să ne mândrim cu toții ca un român a obținut această performanță. Este la început de drum și sunt convinsă că rezultatele remarcabile vor continua să vină pentru el”, a declarat Zeița de la Montreal, pentru Prosport.

David Popovici, primele declarații după ce a stabilit un nou record mondial și a luat aurul la 200 de metri: „Sunt unul dintre rechini, am fost dintotdeauna, dar acum pot să mă afirm un pic mai bine”
Nadia, care locuiește de ani buni în America, a urmărit și ea cu sufletul la gură cursele lui David Popovici de la Roma. Le Figaro: Minunea din România, David Popovici, campion european la 200 metri liber, cu al treilea timp din istorie

Minunea din România, David Popovici, a devenit campion european la 200 metri liber, cu al treilea timp din istorie, scrie cotidianul Le Figaro.

Cu un minut, 42 de secunde şi 97 de sutimi, Popovici şi-a dublat titlurile de la Roma, după cel de la 100 metri liber. Doar germanul Paul Biedermann, recordmanul mondial, cu 1 minut şi 42 de secunde, şi legenda americană Michael Phelps (1.42.96) sunat înaintea românului, scrie sursa citată. Şi Gazzetta dello Sport remarcă faptul că Popovici a dominat la 200 metri liber, după ce s-a impus şi la 100 metri liber.

L’Equipe: Popovici este singur pe planeta sa

David Popovici este singur pe planeta lui, au scris jurnaliştii de la cotidianul L’Equipe, după ce campionul român a câştigat şi medalia de aur la 200 metri liber, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma.

Eduard Novak își motivează absența de la primirea delegației de Canotaj a României, după ce sportivele de aur l-au taxat: „Ministerul Sportului nu a fost invitat”

„Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1’42”97, a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovic (la 2”63) şi a austriacului Felix Auboeck (la 2”92).

Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două viraje, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial german Paul Biedermann (1’42″00)”, au  mai scris jurnaliştii de la publicaţia franceză.

Dar noul lui statut nu pare să-l afecteze. „Nu m-am uitat pe reţelele de socializare (…) Nu prea ştiu ce impact am în România în acest moment sau în lumea înotului, văd doar ce este în jurul meu”, a afirmat el. „Dar la un moment dat, intrând pe net, voi vedea impactul pe care l-am avut şi sunt încântat să ştiu asta.”

Programul său în capitala Italiei este departe de a fi încheiat deoarece va începe miercuri în serii la 400 de metri, distanţă care nu face parte din obiceiurile sale. „Este cea mai ciudată cursă pe care o voi face aici pentru că nu am experienţă. Am înotat-o ​​doar de trei ori în viaţa mea şi a fost în concursuri mici. Dar este un loc bun pentru a începe şi a vedea dacă sunt bun sau nu”, le-a spus Popovici jurnaliştilor prezenţi la Roma.