Emilia Şercan: Nu au fost doar mesaje de ameninţare. Au încercat să pună la cale şi alte acţiuni care să ducă la intimidarea mea

Emilia Șercan a vorbit despre șefii Academiei de Poliție, rectorul Adrian Iacob și prorectorul Petrică-Mihail Marcoci, urmăriți penal pentru instigare la șantaj în dosarul amenințării cu moartea primite de jurnalistă.

RomaniaTV.net
24 mai 2019, 12:09
Emilia Şercan: Nu au fost doar mesaje de ameninţare. Au încercat să pună la cale şi alte acţiuni care să ducă la intimidarea mea

„A fost și încă este o perioadă destul de dificilă și complicată pentru mine. Nu m-a surprins foarte mult anunțul urmăririi penale a celor doi, pentru că aveam o serie de informații referitoare la parcursul anchetei, fiind victimă și având dreptul să cunosc informații din dosar, însă trebuie să recunosc că o parte din lucrurile pe care le-am aflat m-au surprins foarte tare.

E o chestiune de o gravitate extraordinar de mare, pentru că vorbim de șefii instituției care pregătește ofițerii de Poliție, care ar trebui să ne apere pe noi, să apere și să respecte legea și să ne ofere nouă siguranță, confort și liniște. Adrian Iacob e chestor de Poliție, cel mai mare grad pe care îl poate ocupa o persoană în ierarhia Ministerul de Interne, în Poliția Română, de altfel, iar prorectorul Marcoci e comisar-șef, dar a lucrat, într-un trecut nu foarte îndepărtat, în serviciul secret al MAI.

Citeşte şi: Rectorul Academiei de Poliţie, audiat la DNA. Mihail Marcoci: Mi-am dat demisia. Nu am făcut presiuni asupra ofiţerului

Emilia Șercan a precizat că dosarul nu este încă public, dar va deveni în momentul în care va fi trims în judecată și abia atunci va putea spune mult mai multe, pentru că nu este vorba doar de mesajele de amenințare în acest caz.

„Ei nu s-au limitat doar la asta, ci au încercat să pună la cale și alte acțiuni care să ducă la intimidarea, compromiterea și hărțuirea mea. În momentul în care voi putea să vorbesc despre ele și voi putea să prezint informațiile și probele adunate de procurori, totul va ieși la suprafață și lumea va înțelege ce au fost în stare să facă, să gândească și să încerce să pună în aplicare șefii Academiei de Politiei”, a spus jurnalista pentru Libertatea.

Emilia Șercan a afirmat că va accepta o eventuală confruntare, față în față, cu cei doi dacă procurorul de caz va considera necesar acest lucru. „Cu sigurnață vor mai exista și alte etape în acestă anchetă și nu va mai dura mult până dosarul va fi trimis în judecată”, a încheiat jurnalista Emilia Șercan.

 


loading...
Partenerii noștri