Emilian Imbri, avertisment teribil! Când va fi lovită România de VALUL 4 de Covid-19

Emilian Imbri, fost manager al Institutului "Victor Babeș", a vorbit despre eficiența vaccinării, despre situația epidemiologică, precum și despre valul 4 de pandemie, aşteptat şi în România.

19 iul. 2021, 16:18
Emilian Imbri, avertisment teribil! Când va fi lovită România de VALUL 4 de Covid-19

Emilian Imbri, avertisment teribil: vine dezastrul! Emilian Imbri, fost manager al Institutului Național Victor Babeș, a vorbit despre eficiența vaccinării, despre situația epidemiologică, precum și despre valul 4 de pandemie.

Emilian Imbri, avertisment teribil: vine dezastrul!

„Virusul nu vine pe calea aerului, este purtat de oameni şi transmis de la om la om. Specialiştii au inclus noi reguli: cei nevaccinaţi nu mai au voie să intre în anumite ţări. Tot ce se întâmplă în jurul nostru trebuie să ne dea de gândit. Populatia nevaccinata este destul de izolata in Romania. Ar fi bine sa le propunem celor nevaccinati sa se vaccineze”, a precizat Emilian Imbri. Potrivit acestuia, mulți dintre romani s-au infectat cu Covid-19 fara sa aiba simptomatologie gravă, iar foarte mulţi dintre ei nu au declarat ca ar fi infectaţi: „Ei spun ca au imunitate si cred ca s-au imunizat. Specialistii ne atrag atentia ca o imunizare naturala are o durata mai mare in care iti asugura siguranta”.

Emilian Imbri: Specialiștii încă nu cunosc perioada după care începe să scadă imunitatea

Reputatul medic mai spune că eficienta vaccinului este de 35 % pentru varstnici, comparativ cu persoanele tinere. În plus, consideră că pentru acestia ar fi bine sa se administreze o a treia doza de vaccin. „Problema este sa nu mai avem forme atat de severe cum am avut si sa nu mai avem o presiune pe sistem. Probabil ca va veni valul 4, noi ne asteptam sa vina in septembrie, pentru ca asa apar virusurile”’, a adaugat Emiliam Imbri. „Nu stim sa profitam ca Romania a fost o tara ferita. Am luat niste masuri de am uimit virusul. Un pic de presiune pe vaccinare. Este o forma prin care nu opresti, dar diminuezi foarte mult riscul de infectare. Cand va veni o tulpina care sa faca ravagii, va face ravagii”, a mai explicat medicul.

Emilian Imbri: Bătălia cu virusul am pierdut-o. Ce se întâmplă acum e triumful virusului

În ceea ce priveste vaccinarea in randul copiilor, acesta precizeaza ca pot fi afectati si cei mici, daca virusul se va dezvolta. „Daca prinde gust virusul, posibil sa fie si copiii afectati. In momentul in care acest virus va fi adus in Romania si se va imprastia, cei mai vulnerabili vor fi cei nevaccinati. Se pare ca aceasta varianta a prins un pic de drag si de varstele mai tinere si au aparut imbolnaviri, ceea ce inseamna ca tulpina Delta se va dezvolta”’, a atras atentia Emilian Imbri.