Emisiunea în care Băsescu a ameninţat-o pe Firea, reclamată la CNA

Emisiunea de la Realitatea TV, în care Traian Băsescu s-a referit la o posibilă încălcare a legii de către soţul senatoarei PSD Gabriela Firea, a fost reclamată la Consiliul Național al Audio-Vizualului (CNA) de către deputatul PSD Mihai Sturzu.

RomaniaTV.net
15 apr. 2014, 06:47
Emisiunea în care Băsescu a ameninţat-o pe Firea, reclamată la CNA

“Doresc să vă semnalez faptul că în urma emisiunii Jocuri de Putere, difuzată în data de 13 aprilie 2014 de postul de televiziune Realitatea TV, între orele 21:00 – 23:00, au avut loc grave încălcări ale dispoziţiilor legale prevăzute în cadrul Legii audiovizuale”, se afirmă în sesizarea transmisă către CNA.

Potrivit sesizării, moderatorul Rareş Bogdan ar fi tolerat atacurile şi ameninţările lansate la adresa senatoarei Gabriela Firea de către Traian Băsescu, abatere ce constituie o neîndeplinire a obligaţiilor sale legale, dar şi etice, în calitate de moderator. Mai precis, Rareş Bogdan nu ar fi solicitat justificarea afirmaţiilor proferate de invitatul său, încălcând astfel cerinţele legale privind informarea corectă.

Iar afirmaţia incriminată ar fi următoarea: “Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă.”