Emma Răducanu a câștigat în doar câteva luni cât Simona Halep în toată cariera. Venituri colosale pentru tenismena cu origini românești

Emma Răducanu (12 WTA) a început să se bucure de un succes fantastic pe plan mondial, după ce a câștigat US Open în septembrie 2021.

18 apr. 2022, 11:32
Emma Răducanu a câștigat în doar câteva luni cât Simona Halep în toată cariera. Venituri colosale pentru tenismena cu origini românești

După succesul înregistrat la US Open, Emma Răducanu s-a bucurat de faimă și de toate beneficiile ce vin odată cu acest statut. Sportiva este asaltată de cereri pentru a deveni imaginea unor firme celebre.

Câștigă bani frumoși din tenis, dar și din contractele ei de imagine cu Tiffany, Porsche, British Airways, Evian și Vodafone. Presa britanică a raportat că în contul companiei sale, Harbour 6 Limited, au intrat peste 12 milioane de lire sterline. Aceștia sunt doar banii din contractele de imagine, fără să punem la socoteală câștigurile din tenis.

Sumele fabuloase încasate de Emma Răducanu au atras la scurt timp și critici, însă tenismena de 19 ani le-a dat imediat replica răutăcioșilor.

„Poate mă vedeți în presă și pe rețelele sociale, semnând doar contracte și cred că nu este realitatea, deoarece petrec cinci-șase ore pe zi în antrenamente, stau la club 12 ore zilnic”, a declarat Emma Răducanu. „Imediat se spune că nu mă concentrez pe tenis. Cred că nu este corect, dar m-am obișnuit și devin treptat mai puțin sensibilă la asemenea opinii. Zilele petrecute cu sponsorii sunt numărate, sunt trei-patru pe trimestru, deci nu este prea mult”, a continuat ea.

Citește și Emma Răducanu se umple de bani! A semnat cu încă un brand celebru 

Emma Răducanu a fost desemnată personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie. Emma Răducanu, 19 ani, a început sezonul trecut pe locul 343 mondial şi îl termină în Top 20, după două performanţe excepţionale, calificarea în „optimi” la Wimbledon şi câştigarea US Open, fiind prima jucătoare care obţine trofeul la un Grand Slam după ce a jucat în calificări.

Emma Răducanu a câștigat în doar câteva luni cât Simona Halep în toată cariera din contractele de imagine

În comparație cu Simona Halep, Emma Răducanu a câștigat în doar câteva luni cât a primit românca din contractele de imagine în toată cariera. În anii 2013 și 2014, când a ajuns în top 10 WTA şi a jucat o primă finală de Mare Şlem, Halep a atras contracte de publicitate importante. A semnat primul contract în aprilie 2014, cu Adidas, și atunci lua circa un milion de dolari pe an. În 2015 era în topul celor mai bine plătite sportive din lume. Lua 1.500.000 de dolari din contractele de imagine, fără a intra la socoteală banii câștigați din turneele de tenis.

Citește și Emma Răducanu, desemnată Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie

În 2018, Simona Halep a semnat cu Nike un contract valabil până în 2022, din care primește circa 1.700.000 de dolari pe an.

Câștigurile Simonei Halep din contractele de imagine în ultimii ani:

  • 1.500.000 dolari – 2015
  • 1.500.000 dolari – 2016
  • 1.500.000 dolari – 2017
  • 3.200.000 dolari – 2018
  • 4.000.000 dolari – 2019