Emma Răducanu, desemnată Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie

Emma Răducanu, adolescenta de origine română campioană la US Open, a fost desemnată de BBC personalitatea sportivă a anului 2021 în Marea Britanie.

20 dec. 2021, 10:15
Emma Răducanu, desemnată Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie

Emma Răducanu a fost votată Personalitatea sportivă a anului 2021 în Marea Britanie.

Emma Răducanu, al cărei tată este român, a uimit lumea sportului în luna septembrie, când a devenit, la doar 18 ani, prima jucătoare venită din calificări care câştigă un turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez în finala de la Flushing Meadows.

Ea este, de asemenea, prima jucătoare de tenis din Marea Britanie care a cucerit un trofeu major după Virgina Wade, campioană la Wimbledon în 1977.

Citeşte şi: Emma Răducanu are Covid 19, şi-a anulat turneele următoare

Emma Răducanu i-a devansat pe săritorul în apă Tom Daley, clasat pe locul al doilea, şi pe înotătorul Adam Peaty, care a ocupat poziţia a treia, dar şi pe boxerul Tyson Fury, fotbalistul Raheem Sterling şi ciclista paralimpică Sarah Storey.

Citeşte şi: Emma Răducanu, anunţ surprinzător la final de sezon. „Părinţii mei mă vor ajuta cu siguranţă să fac acest lucru!”

„Este o mare onoare doar să mă număr printre aceşti nominalizaţi, iar faptul că am câştigat este destul de uimitor”, a declarat Răducanu, care a ajuns anul acesta până în optimi la Wimbledon, la debutul său în Marele Şlem.