Emma Răducanu, desemnată sportiva anului la British Sports Awards. Ce trofeu a mai primit

Emma Răducanu a fost desemnată sportiva anului la British Sports Awards. Adolescenta care a făcut senzaţie în 2021 în sportul alb a întrecut-o pe ciclista olimpică Laura Kenny (locul 2) şi pe sportiva paralimpică Dame Sarah Storey (locul 3).

03 dec. 2021, 22:25
Emma Răducanu, desemnată sportiva anului la British Sports Awards. Ce trofeu a mai primit
Emma Răducanu, desemnată sportiva anului la British Sports Awards

Emma Răducanu, desemnată sportiva anului la British Sports Awards. Campioana de la US Open, Emma Răducanu, Adam Peaty, înotător medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, şi echipa masculină de fotbal a Angliei sunt marii câştigători ai ediţiei 2021 a SJA British Sports Awards, sponsorizată de Loteria Naţională.

Citeşte şi: Emma Răducanu, cerută în căsătorie la Royal Albert Hall, din Londra. Cum a reacţionat câştigătoarea de la US Open

Emma Răducanu, desemnată sportiva anului la British Sports Awards

Pentru a completa un an strălucit, Răducanu a mai primit şi „Trofeul Peter Wilson” pentru „Cel mai bun debutant internaţional”.

Succesul istoric al Emmei Răducanu la ediţia din acest an a US Open a propulsat-o pe Emma Răducanu la un nivel de celebritate fără precedent, în special în Marea Britanie.

Tânăra în vârstă de 19 ani a devenit prima britanică care a ridicat un trofeu de simplu de Grand Slam în ultimii 44 de ani.

Cei mai distinşi jurnalişti sportivi din Marea Britanie s-au reunit pentru a onora realizările sportivilor britanici din ultimul an, aceştia căzând de acord că triumful Emmei Răducanu la Flushing Meadows a fost o performanţă de neegalat în acest sezon, potrivit Mediafax.ro.

Adolescenta nu a putut fi prezentă la gală, dar a trimis un mesaj video în care şi-a exprimat recunoştinţa.

Este o onoare să primesc un premiu atât de important care a avut câţiva câştigători incredibili în trecut, aşa că a face parte dintre aceştia este o realizare cu adevărat incredibilă. A fost un an cu adevărat nebunesc şi o călătorie atât de grozavă şi aştept cu nerăbdare ceea ce urmează.„, a declarat Emma Răducanu în discursul său.