Emma Răducanu şi Daniil Medvedev s-au fotografiat împreună după succesul de la US Open 2021. Novak Djokovic i-a transmis şi el un mesaj campioanei

Tenismanul rus Daniil Medvedev, câştigător la US Open, a felicitat-o pe Emma Răducanu, învingătoare la feminin, despre care a spus că a reuşit o performanţă incredibilă.

14 sept. 2021, 16:15
Emma Răducanu şi Daniil Medvedev s-au fotografiat împreună după succesul de la US Open 2021. Novak Djokovic i-a transmis şi el un mesaj campioanei

„Imaginaţi-vă să ai 18 ani, să joci la un al patrulea turneu profesionist, să câştigi doar un turneu ITF înainte şi acum să fii campioană la US Open. Incredibil!”, a scris Medvedev pe reţelele de socializare, postând o fotografie alături de Emma Răducanu.

Novak Djokovic, care a pierdut finala cu Daniil Medvedev și a ratat șansa de a realiza Marele Șlem, după ce câștigase în acest an Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, a lăsat şi el un mesaj pentru câştigătorii de la US Open 2021.

„Felicitări ambilor campioni! O poveste uimitoare pe tabloul feminin, unde două adolescente au jucat finala. Emma, ești fantastică! Daniil, tu meriți cu prisosință primul titlu de Grand Slam”, a scris Novak Djokovic, pe Instagram.

WTA a reacționat imediat, la rubrica de comentarii: „Respect, campionule!”.

Citeşte şi Emma Răducanu, şanse mari să devină prima sportivă miliardară din lume. Cum ar putea tenismena de origine română să acceadă în „liga banilor”

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, 18 ani, locul 150 WTA, venită din calificări, a câştigat, sâmbătă, turneul US Open, învingând în finală o sportivă la fel de tânără, canadiana Leylah Fernandez, 19 ani, locul 73 WTA. Răducanu, sportivă cu tată român şi mamă chinezoaică, nu a pierdut niciun set tot turneul.

Emma Răducanu a devenit prima jucătoare din Marea Britanie câştigătoare a unui grand slam după Virginia Wade, în 1977, la Wimbledon. În plus, ea este prima sportivă din Era Open care câştigă un grand slam venind din calificări.

Citeşte şi CTP, vehement după victoria obţinută de Emma Răducanu la US Open. „Să o iubim pentru ce joacă, pentru cum este ca om. Nu pentru că e româncă, că nu e!”