Emma Răducanu, şanse mari să devină prima sportivă miliardară din lume. Cum ar putea tenismena de origine română să acceadă în „liga banilor”

Victoria de la US Open a Emmei Răducanu i-a adus 2,5 milioane de dolari în conturi. Pe lângă asta, tânăra de 18 ani este pe cale să obţină sume mult mai mari din contractele de sponsorizare, scrie CNN.

14 sept. 2021, 12:20
Emma Răducanu, şanse mari să devină prima sportivă miliardară din lume. Cum ar putea tenismena de origine română să acceadă în „liga banilor”

Cred că Emma va câştiga mult peste 100 de milioane de dolari în următorul an calendaristic. Îi va eclipsa pe toţi„, a declarat Jonathan Shalit, preşedintele Grupului InterTalent, o agenţie de gestionare a talentelor din Londra.

Shalit estimează că cele mai renumite branduri din lume „vor dărâma uşa Emmei”. Acest lucru ar putea duce la contracte de sponsorizare profitabile din modă, bijuterii, produse cosmetice, îngrijirea pielii şi îngrijirea părului.

Emma Răducanu ar putea deveni prima sportivă miliardară din lume

Emma Răducanu a învins-o sâmbătă pe canadianca Leylah Fernandez cu 6-4, 6-3, devenind cea mai tânără câştigătoare de mare slam de când Maria Sharapova a câştigat Wimbledon, în 2004, la vârsta de 17 ani. Este, de asemenea, primul jucător din istorie care a câştigat unul dintre primele patru turnee de top după ce a trecut prin runde de calificare.

Brandurile globale vor căuta susţinerea ei – alături de actualii săi sponsori Nike şi Wilson – având în vedere faptul că este un cetăţean al lumii cu origini canadiene, române, chineze şi britanice. Licitaţia va începe de astăzi„, a spus şi Allyson Stewart-Allen , CEO al International Marketing Partners.

Citeste si David Popovici, adolescentul care a concurat cu „rechinii înotului mondial” la J.O, vrea să-și continue studiile în țară

În urma victoriei sale, tânăra tenismenă a primit felicitări de la regina Elisabeta a II-a, ducele şi ducesa de Cambridge şi premierul Boris Johnson, dar şi de la fostele mare campioane ale tenisului Martina Navratilova şi Billie Jean King.

Dacă Emma câştigă Wimbledonul anul viitor şi poate fi campioană în următorii cinci până la 10 ani, va deveni prima sportivă miliardară din lume”, a mai spus Shalit, potrivit CNN.

În acest fel, Emma ar intra într-un grup de sportivi de elită, cu o carieră îndelungată, grup care îi include pe baschetbalistul Michael Jordan, pe jucătorul de golf Tiger Woods şi pe Roger Federer.

Simon Chadwick, profesor la Emlyon Business School din Franţa, a lansat o serie de previziuni ceva mai pesimiste. Estimările potrivit cărora Răducanu va câştiga peste 100 de milioane de dolari ca urmare a unei singure victorii de Grand Slam sunt „mult depăşite”, potrivit acestuia.

O stea de tenis trebuie să susţină niveluri ridicate de succes pe o perioadă de ani pentru a câştiga acest tip de sumă. Şi sarcina este adesea mai dificilă pentru jucătoare, care sunt de obicei plătite mai puţin decât omologii lor de sex masculin„, a adăugat Chadwick.

Victoria de la US Open este un „început bun”, însă Chadwick este de părere că tenismena de origine română va trebui să continue să câştige pentru a intra în „liga banilor„.

Emma Răducanu, fericită că victoria de la US Open i-a făcut mândri pe părinţii ei, care sunt „greu de mulţumit”

Emma Răducanu a declarat, recent, că această victorie nu numai că a surprins-o, dar i-a satisfăcut şi pe părinţii săi greu de mulţumit, transmite Reuters.

Citeste si Simona Halep va juca la Transylvania Open. Emma Răducanu, aşteptată şi ea la Cluj-Napoca!

După succesul de la New York, Răducanu (18 ani) a reuşit un salt de 127 de locuri în ierarhia mondială şi a ajuns până pe 23.

Au fost destul de severi cu mine când eram mică, dar mi-au arătat care este calea şi cred că acum asta mă ajută pe scena lumii. A fost foarte plăcut să vorbesc cu ei după ce am câştigat. Erau foarte fericiţi şi mândri de mine, iar ei sunt cei mai mari critici ai mei şi foarte, foarte greu de mulţumit, dar cred că am reuşit acum’‘, a afirmat Răducanu într-o apariţie la programul ”Good Morning America”, de la ABC News.

Britanica născută în Canada a reuşit zece victorii consecutive la Flushing Meadows (trei în calificări), cucerind titlul fără a pierde vreun set.