Emoţii mari pentru Simona Halep. Judecătorii TAS au luat deja decizia, când se anunţă verdictul final

Apelul Simonei Halep de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv s-a judecat în intervalul 7-9 februarie, când timp de trei zile, campioana din țara noastră, dar și alte personaje importante din caz, între care și Patrick Moratoglou, au participat la audieri.

13 feb. 2024, 08:50
Emoţii mari pentru Simona Halep. Judecătorii TAS au luat deja decizia, când se anunţă verdictul final

Judecătorii TAS ar fi luat deja decizia în cazul Simona Halep. După încheierea procesului, jurnaliștii americani au aflat, pe surse, din interiorul TAS, că un verdict final în cazul de dopaj al Simonei Halep ar urma să fie făcut public la finalul lunii martie, cel târziu la începutul lui aprilie. Însă, asta se va întâmpla doar dacă verdictul va veni la pachet cu motivarea, după cum sugerează cele mai recente informații.

Simona Halep a făcut apel la TAS pentru a scăpa de suspendarea de 4 ani pe care a primit-o pentru dopaj. Surse din cadrul tribunalului spun că decizia ar fi fost deja luată.

Suma imensă cheltuită de Simona Halep pentru recursul de la TAS. Ion Ţiriac: „Eu i-am spus că fără cinci milioane speranţe nu prea are!”

Simona Halep speră să scape de suspendare şi să se întoarcă în acest an pe teren. După ce americanii au dezvăluit când ar putea fi făcut public verdictul, acum au ieșit la iveală detalii despre decizia judecătorilor.

Judecătorii de la TAS ar putea avea deja un verdict în cazul Halep. Ar putea opta pentru o pronunțare rapidă, iar motivarea să vină ulterior. „Membrii panelului au stat împreună în seara respectivă (n.r. – 9 februarie), pentru a ajunge la un verdict. S-au întâlnit și a doua zi, tot pentru a încerca să se pună de acord. Procesul seamănă cu cel al unui juriu american, ce trebuie să delibereze până ajunge la o soluție.

Da, e foarte probabil ca ei să fi ajuns deja la o decizie, iar viitorul Simonei să fie știut. Dacă e așa, atunci doamna Bennet, președintele panelului, trebuie să facă primul draft de decizie, urmând ca Benz și Haas să o completeze ulterior. Poate dura săptămâni sau luni până i se va da documentului forma finală”, au transmis surse din interiorul TAS, conform iamsport.ro.

„Ca să răspund strict întrebării dvs., poate Simona vrea să participe la un turneu, nu știu, la Jocurile Olimpice, și trebuie să știe din timp ce poate face în viitor”, au mai transmis surse din interiorul TAS.

Simona Halep a revenit în ţară, sâmbătă dimineaţă, de la Lausanne, unde, timp de trei zile, a fost audiată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). „V-am promis că o să vorbim după ce vine rezultatul. Vă rog frumos să înţelegeţi”, le-a spus sportiva jurnaliştilor care au aşteptat-o la aeroport.

În cele trei zile la Lausanne au fost audiaţi la TAS martori, experţi, dar şi antrenorul Patrick Mouratoglou şi fizioterapeuta Candice Gotier.

În urma audierilor, Comisia TAS va delibera şi va pregăti hotărârea arbitrală care va conţine decizia şi motivarea acesteia.

Deocamdată nu se poate da nicio indicaţie cu privire la data la care va fi pronunţată hotărârea arbitrală finală.

Citeşte şi: Presa americană, după încheierea audierilor în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Confirmarea suspendării este tot mai aproape”/”Menținerea interdicției de patru ani ar însemna foarte probabil sfârșitul carierei”

În 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanţa anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open.

În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep, documentul fiind redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informaţiile personale de sănătate.

Între altele, se menţionează că fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep s-a consultat şi cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a spus că suplimentul poate fi folosite în siguranţă, deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise şi nu părea a fi riscant.

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în data de 24 octombrie. În 15 decembrie, într-un interviu pentru Euronews, Simona a recunoscut că a avut un şoc când a fost testată pozitiv şi a reiterat faptul că este nevinovată.

Tot atunci, ea a anunţat că nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou.

TennisHead: Suspendarea Simonei Halep va fi redusă

Publicația TennisHead a realizat un articol în care analizează situația cu care se confruntă Simona Halep. Americanii subliniază că procesul a fost unul „incredibil de lung și de obositor” pentru campioana din România. De asemenea, aceștia au amintit de faptul că sportiva și-a susținut cu fermitate inocența. Astfel, încrederea ei după audierile la apel sugerează, notează americanii, că ea crede că suspendarea va fi cel puțin micșorată.

În acest fel, își va putea relua într-un final cariera în tenis. „A fost un proces incredibil de lung și de obositor pentru Simona Halep, dar astfel de chestiuni sunt foarte complexe și necesită timp și reflecție pentru a obține un verdict corect.

Halep a spus întotdeauna ferm că este inocentă și încrederea ei după audierile la apel sugerează că ea crede că suspendarea va fi cel puțin micșorată, astfel încât să-și poată relua cariera”, notează TennisHead.

Predicție neagră pentru Halep

Hudson Schantz, fostul tenismen american la nivel de colegiu, a făcut mai multe predicții în legătură cu anul 2024. Printre ele, acesta a făcut referire și la Simona Halep, despre care a spus că își va anunța retragerea.

Predicțiile mele pentru 2024! Retrageri: Rafael Nadal, Matt Ryan, Simona Halep”, a scris Hudson Schantz pe Twitter.

Suspendarea pe care Simona Halep a primit-o din partea ITIA va expira abia în anul 2026, adică atunci când sportiva va avea 35 de ani, vârstă la care este puțin probabil să își mai reia cariera, așa cum ea însăși a recunoscut.

Simona Halep: ”Probabil va fi finalul carierei mele!”

Înaintea audierilor de la TAS, Simona Halep a susținut un interviu. Aceasta a precizat că dacă suspendarea sa de patru ani va fi menținută și la Tribunalul de la Lausanne, atunci, cel mai probabil, se va retrage din tenis.

A trecut deja mai mult de un an, fiecare zi a fost dureroasă, plină de emoții. A fost un șoc când am primit scrisoarea că proba mea de urină a fost pozitivă.

Știu că nu am făcut nimic greșit, știu că sunt curată. Am fost mereu împotriva dopajului.

Patru ani înseamnă mult la vârsta mea. Dacă vor fi patru ani, nu știu cum mă voi descurca. Probabil va fi finalul carierei mele”, a spus Simona Halep, pentru Euronews.